Επιθέσεις στη Γαλλία: Βίντεο από τη σύλληψή του 21χρονου δράστη στη Νίκαια

Κόσμος
Επιθέσεις στη Γαλλία: Βίντεο από τη σύλληψή του 21χρονου δράστη στη Νίκαια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ταυτότητα του δράστη της επίθεσης στην καθολική εκκλησία της Νίκαιας της Γαλλίας δίνουν τα γαλλικά ΜΜΕ

Τα στοιχεία του Τυνήσιου φαίνεται πως μεταδόθηκαν λανθασμένα αρχικά, καθώς είχε γίνει γνωστό πως επρόκειτο για 25χρονο. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τηλεόραση BFMTV, ο άνδρας φαίνεται να έχει γεννηθεί το 1999.

Ο 21χρονος λοιπόν άνδρας, που σκότωσε τρεις ανθρώπους στη βασιλική της καθολικής εκκλησίας Νοτρ-Νταμ στη Νίκαια, έφτασε στη Γαλλία τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου από τη Λαμπεντούζα της Ιταλίας.

Από την Ιταλία μπήκε στη Γαλλία ο Τυνήσιος

Παρά το γεγονός πως διέρρευσε ένα όνομα για τον δράστη, που φέρεται να αποκαλείται Μπραχίμ, η αστυνομία ανακοινώνει πως η ταυτότητά του δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί. Οι πληροφορίες που έχουν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με έγγραφο που βρέθηκε δίπλα του κατά τη σύλληψη, είναι πως αποκαλείται Μπραχίμ Αουσαουί.

Ο 21χρονος Τυνήσιος τέθηκε σε καραντίνα από τις ιταλικές αρχές για λόγους προστασίας από τον κορωνοϊό και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με το AFP, ο άνδρας φαίνεται να έλαβε εντολή από τις ιταλικές αρχές να εγκαταλείψει τη χώρα. Ωστόσο, ο άνδρας δεν φαίνεται να είχε αιτηθεί ασύλου από τις γαλλικές αρχές.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της σύλληψής του, σύμφωνα με το USAnews:

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News