ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβόλησαν Αφροαμερικανό – Σοκαριστικό βίντεο από την στιγμή της δολοφονίας

Κόσμος
ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβόλησαν Αφροαμερικανό – Σοκαριστικό βίντεο από την στιγμή της δολοφονίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ακόμη σοκαριστική δολοφονία πολίτη από την αστυνομία

Ακόμη μία σοκαριστική δολοφονία πολίτη από αστυνομικούς είναι γεγονός στις ΗΠΑ.

Όπως διακρίνεται από το βίντεο,  οι αστυνομικοί οι οποίοι δεν προσπάθησαν καν να ακινητοποιήσουν το θύμα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, τον πυροβολούν με πάνω από 10 σφαίρες, με αποτέλεσμα το θύμα να χάνει την ζωή του από την εν ψυχρώ δολοφονία.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν έπειτα από μήνες διαδηλώσεων στις ΗΠΑ κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, οι οποίες ξεκίνησαν στα τέλη Μαΐου μετά την δολοφονία του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη από λευκό αστυνομικό που ήθελε να τον ακινητοποιήσει πιέζοντάς τον με το γόνατο στον λαιμό επί σχεδόν εννέα λεπτά.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, περιέχει σκληρές εικόνες και απεικονίζει την ωμή βία των αστυνομικών:

Προσοχή σκληρές εικόνες:

Βραδιά νέων εξεγέρσεων που πλημμύρισαν τους δρόμους της Φιλαδέλφειας

Ο δήμαρχος της πόλης, Τζιμ Κένι και η επιθεωρήτρια της αστυνομίας, Ντανιέλ Άουτλο ανακοίνωσαν πως το περιστατικό ερευνάτε, την ώρα που η αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας “θα διεξάγει ενδελεχή έρευνα”, όπως υπογράμμισε ο πρώτος.

Η Άουτλο από την πλευρά της επεσήμανε ότι ακούει “την οργή της κοινότητας” μετά τον θάνατο του Wallace, μία οργή που ξεχείλισε και πάλι, πλημμυρίζοντας τους δρόμους της Φιλαδέλφεια σε μία βραδιά νέων εξεγέρσεων μετά την προσθήκη ενός ακόμη θύματος στη μακρά λίστα των Αφροαμερικανών που δολοφονούνται από αστυνομικούς στις ΗΠΑ.

https://twitter.com/balleralert/status/1320995818879569920
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News