ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν μαύρο Αμερικανό – Διαδηλώσεις και τραυματισμοί

Κόσμος
ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν μαύρο Αμερικανό – Διαδηλώσεις και τραυματισμοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβληματισμό για το νέο περιστατικό βίας

Νέο επεισόδιο πυροδότησε αντιδράσεις στις ΗΠΑ καθώς αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν μαύρο Αμερικανό, ο οποίος φέρεται να κρατούσε μαχαίρι. Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ και στη διάρκειά τους τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν έπειτα από μήνες διαδηλώσεων στις ΗΠΑ κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, οι οποίες ξεκίνησαν στα τέλη Μαΐου μετά την δολοφονία του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη από λευκό αστυνομικό που ήθελε να τον ακινητοποιήσει πιέζοντάς τον με το γόνατο στον λαιμό επί σχεδόν εννέα λεπτά.

Στα επεισόδια της Δευτέρας τέσσερις αστυνομικοί χτυπήθηκαν από τούβλα έξω από αστυνομικό τμήμα της Φιλαδέλφειας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Νωρίτερα σύμφωνα με το ethnos.gr ο 27χρονος Ουόλτερ Ουάλας είχε πλησιάσει δύο αστυνομικούς, οι οποίοι τράβηξαν τα όπλα τους αφού του ζήτησαν να αφήσει το μαχαίρι που κρατούσε, σύμφωνα με το βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ενδελεχή έρευνα για το θέμα

Το περιστατικό ερευνάται, δήλωσαν ο δήμαρχος της πόλης Τζιμ Κένι και η επιθεωρήτρια της αστυνομίας Ντανιέλ Άουτλο σε ξεχωριστές τους ανακοινώσεις.  Η αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας «θα διεξάγει ενδελεχή έρευνα», υπογράμμισε ο Κένι, ενώ η Άουτλο από την πλευρά της επεσήμανε ότι ακούει «την οργή της κοινότητας» μετά τον θάνατο του Ουάλας.

Βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επαληθευτεί, το οποίο τράβηξε περαστικός και ανήρτησε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνει δύο αστυνομικούς να σημαδεύουν με τα όπλα τους τον Ουάλας την ώρα που αυτός περπατά στο δρόμο. Τους πλησιάζει κι εκείνοι οπισθοχωρούν, με τα όπλα τους να συνεχίζουν να τον σημαδεύουν, ενώ του φωνάζουν να αφήσει κάτω το μαχαίρι που κρατά. Στη συνέχεια και οι δύο πυροβολούν επανειλημμένα τον Ουάλας, ο οποίος καταρρέει στον δρόμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News