Προς lockdown το Λονδίνο - Τα μέτρα που θα ληφθούν από την Παρασκευή

Κόσμος
Προς lockdown το Λονδίνο - Τα μέτρα που θα ληφθούν από την Παρασκευή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη ανησυχία στον ΠΟΥ για τον κορωνοϊό στην Ευρώπη

«Μεγάλη του ανησυχία» για την κατάσταση στην Ευρώπη με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού εξέφρασε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι από το βράδυ της Παρασκευής οι κάτοικοι του Λονδίνου δεν θα μπορούν να επισκέπτονται συγγενείς και φίλους στα σπίτια τους, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στην πρωτεύουσα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ.

Αυτό σημαίνει ότι εννέα εκατομμύρια Λονδρέζοι δεν θα επιτρέπεται να έρθουν σε επαφή με άλλα νοικοκυριά σε εσωτερικούς χώρους με την Daily Mail να μιλά για συμφωνία του δημάρχου της βρετανικής πρωτεύουσας με τον Σαντίκ Καν με τον Μπορις Τζόνσον.

Ο «πορτοκαλί» συναγερμός για το Λονδίνο σημαίνει, επίσης, ότι οι παμπ και τα μπαρ θα κλείνουν από τις 10 το βράδυ ενώ δύο νοικοκυριά θα μπορούν να έχουν κοινωνικές επαφές μέσα στο όριο των έξι ατόμων αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν ότι η Ευρώπη γίνεται «ωρολογιακή βόμβα» με τις υγειονομικές αρχές να βρίσκονται επί ποδός καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται ημερησίως , ξεπέρασε για πρώτη φορά τον αντίστοιχο στις ΗΠΑ.

Η γηραιά ήπειρος βρίσκεται σε κομβικό σημείο σε μία προσπάθεια να φρενάρει την επέλαση του δεύτερου κύματος του νέου κορωνοιού την ώρα που Γαλλία και Γερμανία προχωρούν στην επιβολή αυστηρότερων μέτρων, θέτοντας απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές που θεωρούνται hot spot της νόσου Covid 19.

Χώρες της γηραιάς ηπείρου κλείνουν σχολεία, παγώνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα και επιβάλλουν απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες με τους ειδικούς να εκφράζουν φόβους ότι ο εφιάλτης της πανδημίας που είχε θέσει σε lockdown όλη σχεδόν την υφήλιο τον περασμένο χειμώνα, μπορεί να επιστρέψει.

Ο μέσος όρος των ημερήσιων κρουσμάτων στην Ευρώπη αγγίζει περίπου τις 100.000 με την εφημερίδα «Wall Street Journal» να επισημαίνει ότι Ευρωπαϊκή Ένωση και Βρετανία έχουν ξεπεράσει κατά πολύ σε νέα ημερήσια κρούσματα τη χώρα του Ντόναλντ Τραμπ.

Και μάλιστα ενώ η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο γεγονός που σημαίνει ότι οι πολίτες είναι πιο εκτεθειμένοι στον ιό αφού συνωστίζονται στις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Πολλοί από αυτούς δεν φορούν μάσκα.

Πηγή: protothema.gr

(Φωτογραφία: Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News