Κορωνοϊός: Ο Ντόναλντ Τραμπ εισήχθη σε νοσοκομείο /video

Κόσμος
Κορωνοϊός: Ο Ντόναλντ Τραμπ εισήχθη σε νοσοκομείο /video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε χωρίς βοήθεια και ανέβηκε στο προεδρικό ελικόπτερο

Το προεδρικό ελικόπτερο που μετέφερε τον Ντόναλντ Τραμπ προσγειώθηκε χθες Παρασκευή στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, όπου θα νοσηλευθεί ο αρχηγός του κράτους «για μερικές ημέρες», σύμφωνα με την προεδρία, μετά τη μόλυνσή του από τον κορωνοϊό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, που βάδισε ως το ελικόπτερο φορώντας μάσκα, δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που περίμεναν.

Το βίντεο του Ντόναλντ Τραμπ πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στο νοσοκομείο, προσθέτοντας ότι νιώθει πολύ καλά (!) τόσο ο ίδιος όσο και η Πρώτη Κυρία. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Αμερικανούς για την υποστήριξη και τη συμπαράστασή τους, λέγοντας ότι το εκτιμά και δεν θα το ξεχάσει ποτέ.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1312158400352972800

 Μετα το βίντεο που ανάρτησε κατά την είσοδό του στο νοσοκομείο, ο Ντοναλντ Τραμπ κάνει νέο tweet γράφοντας «Πάω καλά, νομίζω! Σας ευχαριστώ όλους. ΑΓΑΠΗ!!!»

Θετικός στον κορωνοϊό και ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ

Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπιλ Στέπιεν, διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μια ακόμα περίπτωση μέλους του περιβάλλοντος του προέδρου που βρίσκεται θετικό στην Covid-19.

Η είδηση, την οποία αρχικά μετέδωσε το Politico και στη συνέχεια επιβεβαίωσε η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, έγινε γνωστή λίγες ώρες αφού ο ίδιος ο Τραμπ εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο έχοντας διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Στέπιεν ταξίδεψε προς και από το Κλίβελαντ με τον Τραμπ και μία ακόμα σύμβουλο, τη Χόουπ Χικς, που επίσης διαγνώσθηκε θετική στην Covid-19, για την τηλεμαχία που έγινε την Τρίτη, σύμφωνα με το Politico. Ο Στέπιεν ήταν επίσης στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο τη Δευτέρα.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε ότι ο μεγιστάνας δεν έχει μεταβιβάσει την εξουσία στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, καθώς εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του.

Ενώ απομένει ένας μήνας ως τις προεδρικές εκλογές, η εκστρατεία του Τραμπ ανεστάλη απότομα σε εξαιρετικά κρίσιμη φάση και στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο επικρατεί ανησυχία.

Αρκετά προβεβλημένα στελέχη του GOP, ανάμεσά τους η πρόεδρός του Ρόνα Μακντάνιελ και ο γερουσιαστής Μάικ Λι, που είχε πάει πρόσφατα στον Λευκό Οίκο, διαγνώστηκε πως έχουν προσβληθεί.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΑΠΕ - iefimerida

Φωτογραφία: AP Photo/J. Scott Applewhite

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News