Παρίσι: Νέα επίθεση με τραυματίες στο Charlie Hebdo – Συνελήφθησαν δυο ύποπτοι

Κόσμος
Παρίσι: Νέα επίθεση με τραυματίες στο Charlie Hebdo – Συνελήφθησαν δυο ύποπτοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία

Ένας ακόμη ύποπτος συνελήφθη μετά την επίθεση κοντά στα παλαιά γραφεία του Charlie Hebo, μετέδωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο France Info, φτάνοντας τους δυο συνολικά.

Δύο οι τραυματίες. Την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία

Δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση με μαχαίρι κοντά στα παλαιά γραφεία του Charlie Hebdo, μεσούσης της δίκης για τις δολοφονικές επιθέσεις του Ιανουαρίου 2015. Ενας ύποπτος έχει συλληφθεί από την αστυνομία του Παρισιού.

Την έρευνα για την επίθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία.

Οι δύο τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά δεν απειλείται η ζωή τους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Ο ύποπτος συνελήφθη κοντά στην πλατεία της Βαστίλης, κοντά στον τόπο της επίθεσης.

Υπάλληλος της Premières Lignes, πρακτορείου Τύπου και εταιρείας παραγωγής, διηγήθηκε ότι δύο συνάδελφοί της βρίσκονταν στον δρόμο κάτω από τα γραφεία της εταιρείας και κάπνιζαν, όταν άκουσε ουρλιαχτά. Πλησίασε στο παράθυρο και είδε τον έναν από τους συναδέλφους της, μέσα στο αίμα, να καταδιώκεται από έναν άνδρα που κρατούσε ματσέτα. Τα γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στον δρόμο όπου βρίσκονταν τα γραφεία του Charlie Hebdo. Εκτοτε, τα γραφείου του σατιρικού εντύπου στεγάζονται σε μυστικό τόπο.

Η αστυνομία του Παρισιού έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από τον τόπο της επίθεσης και εξαιτίας «ύποπτου δέματος» και καλεί τους πολίτες να αποφύγουν την ζώνη.

Χιλιάδες μαθητές έχουν περιορισθεί στα κτίρια των σχολείων τους σε πολλές συνοικίες του κέντρου του Παρισιού για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News