Κίνα: Η πόλη Ουχάν υποδέχθηκε την πρώτη διεθνή πτήση της από τον Ιανουάριο

Κόσμος
Κίνα: Η πόλη Ουχάν υποδέχθηκε την πρώτη διεθνή πτήση της από τον Ιανουάριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αεροδρόμιο της Ουχάν είχε κλείσει τον Ιανουάριο, λόγω Κορωνοϊού και άνοιξε σήμερα

Η πόλη της Ουχάν, στην κεντρική Κίνα, η πρώτη περιοχή όπου ανιχνεύθηκε ο νέος κορωνοϊός τον Δεκέμβριο του 2019, υποδέχτηκε σήμερα την πρώτη διεθνή πτήση από τον Ιανουάριο όταν το αεροδρόμιο είχε κλείσει λόγω της Covid-19.

Η Κίνα μείωσε δραστικά στα τέλη Μαρτίου τις αεροπορικές της συνδέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο ώστε να περιορίσει την άφιξη ασθενών που μπορεί να αναζωπύρωναν την επιδημία στο έδαφός της.

Η χώρα έκτοτε αναχαίτισε σε μεγάλο βαθμό την Covid-19 χάρη στα μέτρα περιορισμού, καραντίνας, στα διαγνωστικά τεστ, την ιχνηλάτιση επαφών των κρουσμάτων και τη χρήσης μάσκας. Σήμερα τα ημερήσια νέα κρούσματά της δεν ξεπερνούν τα πέντε.

Αεροπλάνο της νοτιοκορεατικής εταιρίας χαμηλού κόστους T'way προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Τιανχέ της Ουχάν με 60 επιβάτες, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Εικόνες που μετέδωσε το CCTV έδειχναν ταξιδιώτες να φορούν μάσκες καθώς και αστυνομικούς με πλήρη στολή προστασίας και προσωπίδες να ελέγχουν τα διαβατήρια.

Περισσότεροι από 3.900 άνθρωποι πέθαναν από την Covid-19 στην Ουχάν, μια πόλη 11 εκατομμυρίων κατοίκων, δηλαδή περισσότερο από το 80% των 4.634 νεκρών που καταγράφηκαν από την Κίνα στο έδαφός της.

Οι επιβάτες που θα φθάνουν στην Ουχάν από το εξωτερικό θα πρέπει να παρουσιάζουν ένα τεστ αρνητικό στον κορονοιό που έγινε τουλάχιστον 72 ώρες πριν, δήλωσε στο CCTV ο Λι Γιτζχουό, διευθυντής του δημοτικού Γραφείου πολίτικης αεροπορίας.

Η Κίνα συνεχίζει να απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός της σχεδόν σε όλους τους ξένους. Όσοι φθάνουν στη χώρα πρέπει να υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις και να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο με δικά τους έξοδα.

Το αεροδρόμιο της Ουχάν είχε ανοίξει ξανά στις αρχές Απριλίου και δεχόταν έως και σήμερα μόνο εσωτερικές πτήσεις. Ο αριθμός των επιβατών και των πτήσεων ξαναβρήκε τα επίπεδα που είχε πριν από την επιδημία, ανακοίνωσε η διοίκησή του.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News