Ολλανδία: Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού για τρίτη συνεχή ημέρα

Κόσμος
Ολλανδία: Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού για τρίτη συνεχή ημέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δυνατότητα διενέργειας τεστ αρχίζει να μην επαρκεί στη χώρα

Ο αριθμός των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού στην Ολλανδία ανήλθε σε επίπεδο ρεκόρ για τρίτη συνεχή ημέρα σήμερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας προειδοποιώντας ότι η δυνατότητα διενέργειας των διαγνωστικών τεστ δεν είναι αρκετή για να διαχειριστούν οι αρμόδιες αρχές το κύμα πιθανών λοιμώξεων που αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.

Η ικανότητα της διενέργειας τεστ καθώς και των εργαστηρίων πρέπει να διευρυνθεί από το τρέχον επίπεδο των σχεδόν 30.000 τεστ ημερησίως σε 55.000 ημερησίως το Νοέμβριο, έως 70.000 τον Δεκέμβριο και 85.000 από τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε το υπουργείο.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να είμαστε σε θέση να διευρύνουμε την ικανότητά μας αλλά δεν είναι ακόμη επαρκής», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε σε συζήτηση στο ολλανδικό κοινοβούλιο.

Η ικανότητα διενέργειας των τεστ έφθασε ήδη στα όριά της τις τελευταίες εβδομάδες, αναγκάζοντας ανθρώπους σε όλη τη χώρα να περιμένουν ημέρες για ένα τεστ, καθώς οι υπηρεσίες υγείας ανακοίνωσαν ότι πάρα πολλοί άνθρωποι χωρίς σαφή συμπτώματα κάνουν αίτηση για να υποβληθούν σε διαγνωστική εξέταση.

Το ημερήσιο ποσοστό των λοιμώξεων αυξήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, φθάνοντας σε επίπεδο ρεκόρ 1.753, και ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 88.073 σήμερα.

Το Βέλγιο και η Γερμανία κάλεσαν τους πολίτες τους να μην κάνουν μη απαραίτητα ταξίδια στο Άμστερνταμ και το Ρότερνταμ και τα περίχωρά τους και είπαν ότι οι ταξιδιώτες από αυτές τις περιοχές θα τίθενται σε 14ημερη καραντίνα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News