Κόσμος

Σερβία: Μειώθηκαν τα νέα κρούσματα – Μέτρα για την αντιμετώπιση εισαγόμενων κρουσμάτων

Καταγράφηκαν 29 νέα κρούσματα ενώ δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Ιδιαίτερα ευνοϊκά εξελίσσεται η επιδημιολογική κατάσταση στη Σερβία, όπου καταγράφεται ύφεση της μεταδοτικότητας του κορονοϊού. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 29 νέα κρούσματα και δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος.

Στη συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας αναφέρθηκε ότι τα νέα στοιχεία δημιουργούν αισιοδοξία για την εξέλιξη της νόσου στο εσωτερικό της χώρας, ωστόσο είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα για να την αποτροπή της εισαγωγής νέων κρουσμάτων από το εξωτερικό.

Η Επιτροπή, όπως ανακοινώθηκε, προετοιμάζει πακέτο μέτρων που θα αφορά τους ελέγχους στα σύνορα και κυρίως την είσοδο πολιτών της Σερβίας που επιστρέφουν από τις διακοπές τους στο Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Κροατία. Συγκεκριμένα, από την ερχόμενη Παρασκευή όλοι όσοι επιστρέφουν στη χώρα θα είναι υποχρεωμένοι να επικοινωνήσουν με το κέντρο υγείας του τόπου διαμονής τους- ανεξαρτήτως εάν έχουν ή όχι κάποια συμπτώματα - και η κατάσταση τους θα παρακολουθείται για ένα δεκαήμερο.

Το άνοιγμα των σχολείων, πριν από δύο εβδομάδες, δεν επηρέασε αρνητικά την επιδημιολογική κατάσταση, όπως αναφέρθηκε από την Επιτροπή και διαπιστώθηκε ότι όλα τα μέτρα προστασίας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η χρήση αντισηπτικών, η τήρηση των αποστάσεων και η μη υπέρβαση του αριθμού των δεκαπέντε μαθητών σε κάθε τάξη, τηρούνται από όλα τα σχολεία. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς φέτος έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό δεκαεπτά μαθητές οι οποίοι δεν παρουσιάζουν σοβαρή κλινική εικόνα και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο.

Στη Σερβία από την εκδήλωση της πανδημίας νόσησαν από τον κορωνοϊό 32.437 άνθρωποι, ενώ 733 ασθενείς απεβίωσαν. Σήμερα στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 391 ασθενείς, εκ των οποίων οι 28 είναι διασωληνωμένοι. Συνολικά μέχρι σήμερα εξετάστηκαν εργαστηριακά 1.038,988 δείγματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια