Κόσμος

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

11 Σεπτεμβρίου 2001: Η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο

Πώς είναι σήμερα το σημείο που βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι

Κάτω από έναν λαμπρό ήλιο , πριν από 19 χρόνια είδαμε όλοι το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης το γεγονός αυτό που άλλαξε για πάντα τον κόσμο.

Οι Δίδυμοι Πύργοι της Νέας Υόρκης… κατέρρευσαν , μέσα σ ένα σύννεφο σκόνης.

Ο εφιάλτης διήρκησε σχεδόν 2 ώρες. Σε ζωντανή σύνδεση όλος ο πλανήτης έβλεπε χιλιάδες άψυχα σώματα, ανάμεσα στα συντρίμμια και το φόβο. 2.973 άνθρωποι νεκροί .

Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 πέρασε στην ιστορία.

Το σημείο όπου βρίσκονταν κάποτε οι Δίδυμοι Πύργοι ονομάστηκε «Ground Zero» (Σημείο Μηδέν). 19 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου, το «Σημείο Μηδέν»… άλλαξε.

Το νέο παγκόσμιο κέντρο εμπορίου χρειάστηκε περίπου 11 χρόνια για να χτιστεί και στόχος του ήταν να δώσει μια νότα ελπίδας στην πόλη, μετά τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου. Το κτήριο «One world trade center» με ύψος 540 μέτρα αποτελεί σήμερα το ψηλότερο κτήριο των ΗΠΑ.

Μουσείο Μνήμης 11ης Σεπτεμβρίου

Εκεί που κάποτε υψωνόταν οι Δίδυμοι Πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, δημιουργήθηκε το «Εθνικό Μουσείο Μνήμης 11ης Σεπτεμβρίου» . Άνοιξε τον Μάιο του 2014 για να τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους .

Το Μουσείο φιλοξενεί 10.000 αντικείμενα που έχουν διασωθεί από τα ερείπια, φωτογραφίες, ένα ζευγάρι παπούτσια με σημάδια από αίμα, ένα τμήμα της κεραίας του Βόρειου Πύργου και σπαρακτικά μηνύματα που είχαν αναρτήσει εκείνη την εποχή σχεδόν παντού οι οικογένειες που αναζητούσαν τους αγαπημένους τους.

Μνημείο πεσόντων της 11ης Σεπτεμβρίου

Στο σημείο όπου βρίσκονταν τα θεμέλια των Δίδυμων Πύργων δημιουργήθηκε το 2011 το «Μνημείο πεσόντων της 11ης Σεπτεμβρίου». Πρόκειται για δύο τεχνητές λίμνες φτιαγμένες από σκούρο γρανίτη στην περίμετρο των οποίων είναι χαραγμένα τα ονόματα όλων των νεκρών.

Οι δύο λίμνες , είναι το κεντρικό σημείο του σχεδιασμού του 9/11 Memorial’s, ένα έργο με τίτλο “Αντανακλούσα Απουσία” από τον Michael Arad. Οι λίμνες καλύπτουν τα ακριβή σημεία των αρχικών Δίδυμων Πύργων. Κάθε μία είναι περίπου 4 στρέμματα σε μέγεθος και μαζί κάνουν τον μεγαλύτερο τεχνητό καταρράκτη στη Βόρεια Αμερική. Η πτώση του νερού αγγίζει περίπου τα 26.000 λίτρα το λεπτό καθώς πέφτουν στους μαύρους γρανιτένιους τοίχους ύψους 9,1 μέτρων.

Η ζωή στο «σημείο μηδέν» συνεχίζεται αλλά οι μνήμες είναι πάντα εκεί.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια