Anadolu: Διαψεύδει τη μετακίνηση τουρκικών στρατευμάτων στον Έβρο

Ελλάδα
Anadolu: Διαψεύδει τη μετακίνηση τουρκικών στρατευμάτων στον Έβρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το επίσημο πρακτορείο Anadolu διαψεύδει, τη μετακίνηση των τουρκικών στρατευμάτων στον Έβρο - Η μετακίνηση ήταν προγραμματισμένη δραστηριότητα στρατευμάτων στην Μαλάτια

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ειδήσεις που φέρουν τουρκικά στρατεύματα να μετακινούνται προς τα σύνορα με την Ελλάδα, σύμφωνα με το επίσημο τουρκικό πρακτορείο Anadolu. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η μετακίνηση ήταν προγραμματισμένη δραστηριότητα στρατευμάτων στην Μαλάτια.

Νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου, τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι τουρκικές Ένοπλες μεταφέρουν τανκς στα σύνορα με την Ελλάδα. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες περίπου 2 κομβόι φορτηγών ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου από τα σύνορα Τουρκίας - Συρίας μεταφέροντας 40 τανκ με τελικό προορισμό την Αδριανούπολη. Τα τανκ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επρόκειτο να μεταφερθούν από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας με τρένο στην Αδριανούπολη.

Να σημειωθεί ότι αξιωματικοί σε επιτελικές θέσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξηγούσαν στο Open TV, ότι οι συγκεκριμένες κινήσεις «περισσότερο εξυπηρετούν την ανάγκη μιας επικοινωνιακής καταιγίδας της Τουρκίας, δηλαδή την ανάγκη δημιουργίας κλίματος. Αυτό συνέβη ενδεχομένως για να ισοφαριστεί η άφιξη των Γάλλων στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και δεν συνιστούν ποιοτική αναβάθμιση που μπορεί να ανατρέψει τους συσχετισμούς στην περιοχή της Θράκης».

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News