Ανησυχία στην Ινδία που αριθμεί 3,4 εκατομμύρια κρούσματα

Κόσμος
Ανησυχία στην Ινδία που αριθμεί 3,4 εκατομμύρια κρούσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τρίτη θέση παγκοσμίως σε κρούσματα

Στην Ινδία καταγράφηκαν σήμερα 76.472 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός λίγο μικρότερος από αυτόν των τελευταίων δύο ημερών, ο οποίος όμως επιβεβαιώνει ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με το χειρότερο ξέσπασμα της επιδημίας αυτή την περίοδο.

Συνολικά στην Ινδία έχουν καταγραφεί σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ 3,46 εκατομμύρια κρούσματα covid-19, με τη χώρα να βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, σε σύνολο μολύνσεων. Ωστόσο η χώρα της νότιας Ασίας καταγράφει εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες περισσότερα ημερήσια, νέα κρούσματα από αυτές.

Εξάλλου ο αριθμός των νεκρών στην Ινδία ανέρχεται πλέον σε 62.550, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας Ωστόσο τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι από την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να χαλαρώσουν κάποιοι περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Η ινδική κυβέρνηση ενδέχεται να επιτρέψει τη μερική επαναλειτουργία των υπόγειων τρένων, κάτι που ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης του Δελχί σχολίασε ότι είναι απαραίτητο για να επιστρέψει στην κανονικότητα η πόλη.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News