Γαλλία: Σε ολοένα και περισσότερες πόλεις γίνεται υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε δημόσιους χώρους

Κόσμος
Γαλλία: Σε ολοένα και περισσότερες πόλεις γίνεται υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε δημόσιους χώρους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεκτείνεται το μέτρο για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους επεκτείνεται σε αρκετές μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, σε μια προσπάθεια των αρχών να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Μετά τη Μασσαλία από τα τέλη Αυγούστου και το Παρίσι από σήμερα, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους και στο Στρασβούργο, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της πόλης.

Το μέτρο αυτό αφορά όλους όσοι είναι άνω των 11 ετών και θα τεθεί σε εφαρμογή ήδη από αύριο, Σάββατο, το πρωί και «έως τις 30 Σεπτεμβρίου το νωρίτερο» στο Στρασβούργο και σε όλες τις κοινότητες του διαμερίσματος του Κάτω Ρήνου.

Από σήμερα το πρωί είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στο Παρίσι και τα κοντινά του προάστια, με εξαίρεση για όσους κάνουν τζόγκινγκ και τους ποδηλάτες, όπως διευκρίνισε η αστυνομία. Μέχρι τώρα, η υποχρέωση αυτή περιοριζόταν στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε ορισμένες πολυσύχναστες ή τουριστικές συνοικίες του Παρισιού.

Στο Μπορντό η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική από τη Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της πόλης, ανακοίνωσε η δημαρχία.

Το μέτρο ισχύει ήδη από τα μέσα Αυγούστου στη Μασσαλία, όπου τα μπαρ και τα εστιατόρια κλείνουν στις 23:00.

Η σταδιακή γενίκευση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους δημόσιους χώρους θα επιτρέψει στις γαλλικές αρχές να αντιμετωπίσουν καλύτερα την επιδημία covid-19 η οποία φαίνεται να κερδίζει έδαφος στη χώρα, με 6.000 νέα κρούσματα να ανακοινώνονται χθες, Πέμπτη, τον μεγαλύτερο αριθμό από τον Μάιο.

Πρόκειται για «έναν λογικό περιορισμό που πρέπει να δεχθούμε για ένα διάστημα», υπογράμμισε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Όπως κι εσάς, δεν μου αρέσει να φορώ μάσκα (…) είναι ενοχλητικό, δύσκολο», παραδέχθηκε. Όμως «το χειρότερο θα ήταν με τη σημερινή χαλάρωση να επιτρέπαμε στον ιό να κυκλοφορήσει πιο γρήγορα, αυτό θα μας οδηγούσε αναπόφευκτα σε lockdown και διακοπή της δραστηριότητας», υπογράμμισε ο Μακρόν.

Η μη συμμόρφωση προς την υποχρέωση χρήσης μάσκας τιμωρείται με πρόστιμο 135 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News