Κόσμος

Αλεξέι Ναβάλνι: Σε κώμα ο επικριτής του Πούτιν - Σκληρές καταγγελίες

Δηλητήριο ή κάποιος τοξικός παράγοντας προκάλεσε την ακραία κατάσταση σύμφωνα με την γιατρό του

Επιδείνωση παρουσίασε ο Αλεξέι Ναβάλνι που έχει πλέον μεταφερθεί στην Γερμανία με στόχο να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του.Η προσωπική γιατρός του 44χρονου Ρώσου, Αναστασία Βασίλιεβα, το πρωί του Σαββάτου δήλωσε πως βρίσκεται σε «τεχνητό» κώμα σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι «έντονοι σπασμοί του».

Σύμφωνα με όσα πιστεύει η Βασίλιεβα, ένα «δηλητήριο ή κάποιος τοξικός παράγοντας» πρέπει να προκάλεσε την ακραία κατάσταση του Ναβάλνι, που από το πρωί του Σαββάτου βρίσκεται σε νοσοκομείο του Βερολίνου και είπε ότι «μεταβολικές αλλαγές» - η αιτία που ανέφεραν οι Ρώσοι γιατροί - δεν θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει σε εγκεφαλική βλάβη. Ακόμη, ανέφερε σύμφωνα με το iefimerida.gr πως πήγε στο νοσοκομείο στη Σιβηρία, που είχε εισαχθεί ο Ναβάλνι, αλλά της απαγορεύτηκε να τον δει.

«Τα νέα δεν είναι πολύ καλά»

«Δεν επέτρεψαν σε κανέναν εκτός από τη γυναίκα του, Γιούλια, και τον αδερφό του να τον επισκεφτούν. Γι' αυτό δεν τον είδα, αλλά μίλησα με τους γιατρούς του, περιέγραψαν ολόκληρη την κλινική εικόνα και τα κατάλαβα όλα για την υγεία του και για την κατάστασή του. Τα νέα δεν είναι πολύ καλά» είπε η Βασίλιεβα σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Και συνέχισε, αναφέροντας: «Είναι σε κώμα. Είναι σε κώμα δεύτερου σταδίου και κάποιος τοξικός παράγοντας, κάποια τοξική ουσία ή κάποιο δηλητήριο, μπορεί να επηρεάσει με τέτοιο τρόπο, ώστε να βλάψει τον εγκέφαλο».

 

«Μπορούν μονάχα να τον θεραπεύσουν -Οι Ρώσοι πέτυχαν αυτό που ήθελαν»

Είπε, ακόμη, ότι πάσχει από «σπασμωδικό σύνδρομο» και το κώμα του είναι «τεχνητό» για να αποτρέψει «πολύ έντονους σπασμούς». «Τι μπορεί να οδηγήσει σε αυτήν την κατάσταση; Μόνο κάποια τοξική ουσία. Οι Ρώσοι γιατροί δεν είπαν τίποτα γι' αυτό. Είπαν ότι είναι μόνο μεταβολικές αλλαγές και αλλαγές υδατανθράκων. Όμως όλοι οι γιατροί μπορούν να καταλάβουν ότι καμία ζημιά και καμία αλλαγή στο μεταβολικό σύστημα δεν μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του εγκεφάλου».

 

Η Βασίλιεβα ελπίζει ότι οι Γερμανοί γιατροί θα είναι σε θέση να βοηθήσουν τον Ναβάλνι. «Αν βρισκόταν στη Γερμανία από την πρώτη στιγμή, ίσως θα μπορούσαν να είχαν καταλάβει γρήγορα ποια είναι η ουσία. Αλλά τώρα μπορούν μονάχα να τον θεραπεύσουν με βάση τα συμπτώματά του και την ασθένειά του».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια