Κόσμος

Ερντογάν: Προαναγγέλλει εκπλήξεις για την Παρασκευή

«Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι σε νέα Συνθήκη Σεβρών»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τόνισε πως «ο αγώνας που δίνει η Τουρκία σε διάφορα μέτωπα όπως η ανατολική Μεσόγειο και η Λιβύη, δεν είναι μόνο αγώνας δικαιώματος αλλά και αγώνας του μέλλοντος».

Για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για Συνθήκη των Σεβρών που κάποιοι θέλουν να επιβάλουν στην Τουρκία. «Όσο δίνουμε σημαντικούς αγώνες για να προστατέψουμε την πατρίδα μας είναι το ίδιο σημαντικό να αμυνθούμε και να προστατέψουμε την Γαλάζια Πατρίδα. Όπως πριν 100 χρόνια σκίσαμε και πετάξαμε τη Συνθήκη των Σεβρών έτσι και τώρα δεν θα σκύψουμε το κεφάλι σε νέα Συνθήκη των Σεβρών που προσπαθούν να μας επιβάλλουν στην ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, έμμεσα επιτέθηκε και στην Γαλλία και την χαρακτήρισε αποικιοκρατική δύναμη. «H Τουρκία είναι αποφασισμένη κι έχει το δικαίωμα να ζητήσει τα δικαιώματα της στην ανατολική Μεσόγειο. Καμία απειλή και καμία αποικιοκρατική δύναμη δεν μπορεί να μας στερήσει από τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που θεωρείται πως υπάρχουν στην περιοχή».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας στο τέλος της ομιλίας του έστειλε μήνυμα διαλόγου και πως ελπίζει να επιλυθεί το ζήτημα στην ανατολική Μεσόγειο σύντομα: «Πάντα είμαστε υπέρ των συνομιλιών και των συμφωνιών αντί του καβγά. Και σήμερα με την ίδια ειλικρίνεια κινούμαστε με τον ίδιο τρόπο. Και από τους ομολόγους μας περιμένουμε κινήσεις που να μειώσουν την ένταση και βήματα που θα ανοίξουν το δρόμο του διαλόγου. Ελπίζω πως θα επιλύσουμε αυτό το ζήτημα με τρόπο που θα προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας᾽».

 «Την Παρασκευή θα ανακοινώσω ένα ευχάριστο νέο με το οποίο θα αρχίσει μια νέα εποχή στην Τουρκία».

Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται δύο ανώνυμες πηγές, η Τουρκία έχει κάνει μια σημαντική ανακάλυψη στη Μαύρη Θάλασσα, η οποία μάλλον έχει να κάνει με την ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου.

Πηγή: Dikaiologitika

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια