Κομισιόν: Δεν υπάρχει ακριβή ημερομηνία για το εμβόλιο

Κόσμος
Κομισιόν: Δεν υπάρχει ακριβή ημερομηνία για το εμβόλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βασίλης Κικίλιας από την πλευρά του ανακοίνωσε δόσεις εμβολίου το Δεκέμβριο

Αβέβαιη παραμένει η ημερομηνία για την κυκλοφορία του νέου εμβολίου όπως προκύπτει από την Κομισιόν. «Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία για τα εμβόλια» ήταν η απάντηση της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Βίβιαν Λουνέλα, σε σχετική ερώτηση με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ότι η πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα στα τέλη Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος ανέφερε πως η Κομισιόν διαπραγματεύεται την αγορά εμβολίων με διάφορες εταιρείες, προκειμένου να είναι σε θέση να τα παράσχει άμεσα στα κράτη-μέλη και έχει ήδη έρθει σε μία πρώτη συμφωνία, ώστε να παραλάβει 300.000.000 δόσεις εμβολίων όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα.

«Αυτό, όμως είναι μία εργασία εν εξελίξει, καθώς οι προετοιμασίες για το εμβόλιο δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως ακριβώς δεν έχει ολοκληρωθεί και το στάδιο των δοκιμών» συμπλήρωσε, παραπέμποντας σε δήλωση της Επιτρόπου Υγείας, Στέλλας Κυριακίδου, η οποία είχε εκφράσει την ελπίδα να έχουμε το εμβόλιο στο τέλος της χρονιάς ή στις αρχές της επόμενης.

«Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο στο οποίο ελπίζουμε όμως δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία, καθώς πρέπει να είμαστε πολύ σίγουροι ότι τα εμβόλια που θα διατεθούν στην αγορά θα τηρούν τις προδιαγραφές και τους κανόνες της Ένωσης και δεν θα έχουν παρενέργειες» υποστήριξε σύμφωνα με το in.gr η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News