Ιράν: 2.751 κρούσματα σε 24 ώρες - Ο μεγαλύτερος απολογισμός εδώ και δύο μήνες

Κόσμος
Ιράν: 2.751 κρούσματα σε 24 ώρες - Ο μεγαλύτερος απολογισμός εδώ και δύο μήνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλασιάστηκε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ολλανδία, την ώρα που στο Ιράν τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφηκαν 2.751 κρούσματα και 212 θάνατοι

Την ώρα που στην Ολλανδία σχεδόν μέσα σε μία εβδομάδα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων Covid 19 έχει διπλασιαστεί, αυστηρότερα αναμένονται τα μέτρα στη Γαλλία, ειδικότερα η πόλη Τουλούζη, θα περιληφθεί στον μακρύ κατάλογο των δεκάδων γαλλικών δήμων που επιβάλλουν την χρήση μάσκας, την ώρα που στο Ιράν 2.751 κρούσματα καταγράφηκαν μέσα σε ένα 24ωρο.

Ειδικότερα, το Ιράν κατέγραψε 2.751 νέα κρούσματα από τη νόσο Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Ο αριθμός των θανάτων και των μολύνσεων έχει επανέλθει σε ανοδική πορεία στο Ιράν από τον Μάιο. Η αύξηση αυτή ώθησε τις αρχές να καταστήσουν υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους και να επιβάλουν εκ νέου περιορισμούς.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφηκαν 2.751 κρούσματα και 212 θάνατοι», ανέφερε μιλώντας σε τηλεοπτικά δίκτυα η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας Σίμα Σαντάτ Λαρί.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων από τις αρχές του Ιουνίου, όταν είχαν καταγραφεί 2.886 μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών.

Ο τελευταίος απολογισμός της Covid-19 στο Ιράν ανέρχεται σε 314.786 κρούσματα και 17.617 θανάτους.

Για να αναχαιτίσει την εξάπλωση της πανδημίας, το Ιράν έλαβε σειρά περιοριστικών μέτρων, χωρίς ποτέ να επιβάλει καραντίνα.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων ISNA, ο υφυπουργός Υγείας Ιράτζ Χαρίτσι προειδοποίησε ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο στους πολίτες που δεν φορούν μάσκα. Εντούτοις, πρόσθεσε ότι όσοι «δεν έχουν τα μέσα να αγοράζουν (μάσκα) θα πρέπει να εξαιρούνται», χωρίς να εξηγήσει πώς αυτό θα καθορίζεται ή θα εξακριβώνεται.

Ολλανδία: Διπλασιάστηκε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό διπλασιάστηκαν σχεδόν στην Ολλανδία τις προηγούμενες επτά ημέρες φθάνοντας τα 2.588, δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές, συνεχίζοντας μια σταθερά ανοδική πορεία μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στις αρχές Ιουλίου.

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν την εβδομάδα που λήγει σήμερα, 4 Αυγούστου, είναι αυξημένα κατά 94% από 1.329 την εβδομάδα που έληξε στις 28 Ιουλίου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου για την Υγεία που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Γαλλία: Και στην Τουλούζη υποχρεωτική η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους

Η Τουλούζη θα περιληφθεί στον μακρύ κατάλογο των δεκάδων γαλλικών δήμων που επιβάλλουν την χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, την ώρα που το επιστημονικό συμβούλιο που συμβουλεύει την γαλλική κυβέρνηση για την διαχείριση της κρίσης της Covid-19 προειδοποιεί για την επιστροφή της επιδημίας.

Από αύριο, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε πολλές πολυσύχναστε συνοικίες της τέταρτης σε μέγεθος πόλης της Γαλλίας, όπου «τα υγειονομικά μέτρα τηρούνται πλημμελώς», ανακοίνωσε η περιφέρεια της Οτ-Γκαρόν.

Η απόφαση ελήφθη μετά την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή, και κυρίως μεταξύ των ατόμων 20 έως 30 ετών, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Στην Νίκαια, τηλεβόες έχουν εγκατασταθεί για να μεταδίδουν ανακοινώσεις ώστε να αποτρέπεται ο συνωστισμός και να υπενθυμίζεται η υποχρέωση της χρήσης μάσκας.

Σήμερα, το επιστημονικό συμβούλιο της Γαλλίας που καθοδηγεί τις αρχές στην διαχείρισης της κρίσης, προειδοποίησε ότι η επιδημία είναι πιθανόν να επιστρέψει στην Γαλλία.

«Ο ιός κυκλοφορεί κατά ενεργητικότερο τρόπο, καθώς ατονούν όλο και περισσότερο τα υγειονομικά μέτρα προστασίας: η ισορροπία είναι εύθραυστη και μπορούμε σε κάθε στιγμή να περάσουμε σε ένα σενάριο λιγότερο ελεγχόμενο όπως για παράδειγμα στην Ισπανία», προειδοποιεί το συμβούλιο.

«Η Γαλλία βρίσκεται σε ελεγχόμενη αλλά εύθραυστη κατάσταση», αναφέρει το επιστημονικό συμβούλιο που θεωρεί «πολύ πιθανόν ένα δεύτερο επιδημικό κύμα να ενσκήψει το φθινόπωρο ή τον χειμώνα».

Το όριο των 1.000 νέων κρουσμάτων ανά ημέρα ξεπεράσθηκε στην Γαλλία από τα τέλη του Ιουλίου.

Τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται στην εντατική έχει αυξηθεί, για πρώτη φορά από τις 9 Απριλίου, 384 ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, έναντι 7.000 στην κορύφωση της επιδημίας.

Ο νέος κορωνοϊός προκάλεσε 30.294 θανάτους στην Γαλλία από την έναρξη της επιδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News