Κορωνοϊός: Η Ρωσία θα ξεκινήσει την παραγωγή εμβολίου τον Νοέμβριο

Κόσμος
Κορωνοϊός: Η Ρωσία θα ξεκινήσει την παραγωγή εμβολίου τον Νοέμβριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πτήσεις μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράκ ανεστάλησαν λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, την ίδια ώρα η Ρωσία ξεκίνησε την παραγωγή εμβολίου

Την ώρα που στη Ρωσία το Κρατικό Ερευνητικό Κέντρο Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας Vektor θα ξεκινήσει την παραγωγή ενός εμβολίου τον Νοέμβριο, η Ιρλανδία εξετάζει τη λήψη επιπλέον μέτρων για τον περιορισμό των μη απαραίτητων ταξιδιών, ενώ στο Ιράκ ανεστάλησαν οι πτήσεις από και προς την Τουρκία, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στη συγκεκριμένη χώρα.

Ειδικότερα, το Κρατικό Ερευνητικό Κέντρο Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας της Ρωσίας Vektor σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού τον Νοέμβριο, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Ρινάτ Μαξιούτοφ.

Μιλώντας στον ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1, ο ίδιος είπε ότι η σταδιακή μετάβαση από τον εμβολιασμό ειδικών και υψηλού κινδύνου ομάδων στον μαζικό εμβολιασμό μπορεί να αναμένεται για το τέλος του τρέχοντος έτους και τις αρχές του επόμενου.

«Αναμένουμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή τον Νοέμβριο αυτού του χρόνου. Επομένως, προς το τέλος του χρόνου και τις αρχές του επόμενου, μπορούμε να μιλάμε για την μετάβαση από τον εμβολιασμό των ομάδων υψηλού κινδύνου στον μαζικό εμβολιασμό», είπε ο Μαξιούτοφ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα που προβλήθηκε σήμερα.

Μια ημέρα πριν, ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο είπε ότι η κυβέρνηση αναμένει ότι η πρώτη φάση της παραγωγής του εμβολίου θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός θα είναι δωρεάν στη Ρωσία.

Η αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα δήλωσε ότι δύο ρωσικές εταιρείες παραγωγής εμβολίων συναγωνίζονται για το ποιά θα ξεκινήσει πρώτη την παραγωγή. Αυτές είναι το Ερευνητικό Ινστιτούτο Gamaleya και η Vektor.

Ιρλανδία: Η χώρα εξετάζει τη λήψη επιπλέον μέτρων

Η Ιρλανδία εξετάζει την επιβολή επιπλέον μέτρων για τον περιορισμό των μη απαραίτητων ταξιδίων λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες τόσο στην Ιρλανδία όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Στίβεν Ντόνελι.

Η Ιρλανδία ήδη συστήνει την αποφυγή όλων των μη απαραίτητων ταξιδιών στο εξωτερικό και υποχρεώνει όσους προέρχονται από όλες τις χώρες του εξωτερικού, με εξαίρεση 15 χώρες, να απομονώνονται για 14 ημέρες, αλλά δεν απαιτεί την διενέργεια διαγνωστικών τεστ από επισκέπτες και δεν έχει απαγορεύσει τις πτήσεις από καμία χώρα.

Ιράκ: Ανεστάλησαν οι πτήσεις από και προς την Τουρκία

Οι πτήσεις μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράκ ανεστάλησαν λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράκ.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ιράκ άνοιξε και πάλι το αεροδρόμιο της Βαγδάτης και άλλα αεροδρόμια στα νότια της χώρας για τις διεθνείς πτήσεις έπειτα από μήνες που είχαν παραμείνει κλειστά λόγω της πανδημίας.

Ιράν: Οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 17.000

Ο αριθμός των νεκρών από COVID-19 στο Ιράν ξεπέρασε τους 17.000 έπειτα από άλλους 208 θανάτους που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας , όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό δίκτυο IRINN.

Τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 2.685 και έφθασαν τα 309.437, διευκρίνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Σίμα Σαντάτ Λαρί.

Πάνω από 268.000 άνθρωποι έχουν ιαθεί και 17.190 έχουν χάσει τη ζωή τους από την νόσο από την αρχή της πανδημίας.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε ότι οι περισσότερες επαρχίες της χώρας περνούν ένα δεύτερο κύμα πανδημίας.

Τον Ιούλιο οι θάνατοι από COVID-19 στο Ιράν κατέγραψαν πέντε φορές επίπεδα ρεκόρ. Ο υψηλότερος απολογισμός, 235 θάνατοι, σημειώθηκε στις 28 Ιουλίου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News