Ιταλία: «Ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει, υπάρχουν θύματα και μολύνσεις»

Κόσμος
Ιταλία: «Ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει, υπάρχουν θύματα και μολύνσεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δηλώσεις του Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας για τον κορωνοϊό

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, συναντώντας τους δημοσιογράφους πριν από τις θερινές διακοπές, αναφέρθηκε στην επιδημία του κορωνοϊού και τόνισε ότι «ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει, διότι υπάρχουν ακόμη θύματα και μολύνσεις». Παράλληλα, ο Ιταλός πρόεδρος υπογράμμισε ότι «η προσοχή αποτελεί μια πρέπουσα και πολύτιμη υπενθύμιση» διότι «υπάρχει η τάση να ξεχνάμε τις τραυματικές εμπειρίες».

«Ίσως δεν μπορούσε να προβλέψει κανείς ότι στη χώρα μας αυτό θα συνέβαινε τόσο γρήγορα, τη στιγμή που συνεχίζουν να πεθαίνουν άνθρωποι, εξαιτίας του κορωνοϊού», δήλωσε ο Ματαρέλα ο οποίος υπενθύμισε ότι «πριν από ακριβώς τέσσερις μήνες, μέσα σε μια ημέρα έχασαν τη ζωή τους οκτακόσιοι Ιταλοί πολίτες».

Σε σχέση, τέλος, με την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αποφάσεις που ελήφθησαν, ο Ιταλός πρόεδρος θεωρεί σημαντικό «το ότι η Ευρώπη δεν υιοθέτησε μια μυωπική προσέγγιση η οποία θα λάμβανε υπόψη μόνον τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις της κρίσης, αλλά ότι, αντιθέτως, αγκαλιάζει με το βλέμμα της το μέλλον, χωρίς να κλειστεί σε περιοριστικές λογικές και σε βέτο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News