Ισπανία: Αναζωπύρωση των κρουσμάτων - 905 νέα σε 24 ώρες

Κόσμος
Ισπανία: Αναζωπύρωση των κρουσμάτων - 905 νέα σε 24 ώρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίστα με 130 χώρες κατήρτισε το Βερολίνο - Ποιες οι «περιοχές κινδύνου» - Μεγάλη ανησυχία από την αναζωπύρωση των κρουσμάτων στην Ισπανία

Την ώρα που στην Ισπανία ανακοινώνονται 905 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, στην Γερμανία η κυβέρνηση επιβάλλει κατά την επιστροφή των ταξιδιωτών από 130 χώρες – «περιοχές κινδύνου» για κορωνοϊό, κατά την επιστροφή τους από αυτές τεστ ή καραντίνα 14 ημερών.

Ειδικότερα, η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα 905 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, με τις περιφέρειες της Καταλονίας, της Αραγονίας και της Μαδρίτης να έχουν τα περισσότερα από αυτά.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 280.610, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.828 από χθες και σε αυτόν περιλαμβάνονται επίσης τα αποτελέσματα από τεστ αντισωμάτων σε ανθρώπους που μπορεί να έχουν ήδη αποθεραπευτεί.

Γερμανία: Λίστα με 130 χώρες - Ποιες οι «περιοχές κινδύνου»

Ως «περιοχές κινδύνου» για τον κορωνοϊό χαρακτηρίζει 130 χώρες η γερμανική κυβέρνηση και επιβάλλει κατά την επιστροφή των ταξιδιωτών από αυτές είτε τεστ (το οποίο διενεργείται δωρεάν) είτε καραντίνα 14 ημερών. Από τον κατάλογο εξαιρούνται οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εκτός του Λουξεμβούργου), οι συνδεδεμένες με την περιοχή Σένγκεν (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Ελβετία) και ακόμη η Βρετανία, το Μονακό, το Σαν Μαρίνο, η Ανδόρρα και το Βατικανό.

Στη λίστα των περιοχών κινδύνου, η οποία καταρτίστηκε με συνεργασία των υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών και Εξωτερικών με βάση την κατάσταση σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Τουρκία, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Αλβανία, η Σερβία, η Βόρεια Μακεδονία, η Βοσνία - Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο και το Κόσοβο. Προς τις 130 χώρες της λίστας το Βερολίνο συνιστά να αποφεύγονται τα «μη απαραίτητα» ταξίδια, διατηρώντας σε ισχύ την σχετική ταξιδιωτική οδηγία του, σε πρώτη φάση έως το τέλος Αυγούστου.

Καταλονία: Απαγόρευση σε "μποτεγιόν", υπαίθρια πάρτι σε δρόμους & πάρκα

Η Καταλονία απαγόρευσε σήμερα τα αυτοσχέδια υπαίθρια πάρτι που οργανώνουν κυρίως οι νέοι, απειλώντας ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα ύψους έως και 15.000 ευρώ σε όποιον συμμετέχει σε τέτοιες εκδηλώσεις, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση της Covid-19.

Το μέτρο αυτό ανακοινώθηκε μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Καταλονίας Κιμ Τόρα δήλωσε ότι όσοι συμμετέχουν σε αυτήν την «παράδοση» των «μποτεγιόν» είναι ανεύθυνοι. Τα μποτεγιόν είναι συγκεντρώσεις νέων τη νύχτα, σε κάποιον δρόμο ή σε πάρκα, για να πιουν και να γλεντήσουν.

«Για λόγους δημόσιας υγείας, η από κοινού κατανάλωση αλκοολούχων ποτών στους δρόμους ή σε οποιονδήποτε άλλον ανοιχτό χώρο απαγορεύεται στην Καταλονία», είπε η εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης, Μεριτσέλ Μπούντο. Το πρόστιμο για όσους αγνοήσουν την απαγόρευση θα κυμαίνεται από 3.000 έως 15.000 ευρώ. Την ευθύνη για την εφαρμογή της θα αναλάβουν οι τοπικοί δήμοι.

Η Καταλονία είναι η περιφέρεια που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία, έχοντας 75.613 κρούσματα. Μόνο τις τελευταίες 15 ημέρες τα κρούσματα ανήλθαν σε 10.134.

Σήμερα, η γερμανική κυβέρνηση ακολούθησε το παράδειγμα της Γαλλίας και συμβούλευσε τους Γερμανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Καταλονία.

Την περασμένη Παρασκευή η καταλανική κυβέρνηση έκλεισε όλα τα νάιτκλαμπ ενώ τα μπαρ και τα εστιατόρια θα πρέπει να κατεβάζουν ρολά στις 12 τα μεσάνυχτα. Συνέστησε επίσης στους 4 εκατομμύρια κατοίκους της περιοχής να μένουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News