Κόσμος

Αυστρία: Σε 1.599 ανέρχεται ο αριθμός των νοσούντων με κορωνοϊό στη χώρα

Έως σήμερα έχουν καταγραφεί συνολικά 20.522 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Σε 1.599 ανερχόταν σήμερα, στις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας), ο αριθμός των νοσούντων με κορωνοϊό στην Αυστρία, με 95 από αυτούς να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και 16 να βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Συνολικά έχουν καταγραφεί έως σήμερα 20.522 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, έχουν διενεργηθεί 853.169 διαγνωστικά τεστ και 688 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα στη Βουλή έπειτα από ερώτηση κόμματος της αντιπολίτευσης, η υποστήριξη που παρέσχε ο Αυστριακός Ομοσπονδιακός Στρατός κατά την περίοδο εγκλεισμού λόγω κορωνοϊού, κυρίως στα ταχυδρομεία, τηλεφωνικά κέντρα και σε καταστήματα σούπερ μάρκετ, κόστισε συνολικά τρία εκατομμύρια ευρώ.

Κατά την περίοδο από τις 26 Μαρτίου έως τις 2 Ιουνίου, κινητοποιήθηκαν για τον σκοπό αυτό περίπου 900 στρατιωτικοί, σχεδόν όλων των βαθμίδων, από απλοί οπλίτες μέχρι αξιωματικοί.

Οι μεγαλύτερες αποστολές τους ήταν εκείνες στα κέντρα διανομής αλληλογραφίας στη Βιέννη και στο Χάγκενμπρουν στο ομόσπονδο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας, στις οποίες συμμετείχαν 220 στρατιώτες, οι οποίοι εργάζονταν δεκάδες χιλιάδες ώρες, κυρίως στη διανομή εκατομμυρίων ταχυδρομικών πακέτων.

Στα Αυστριακά Ταχυδρομεία προέκυψε η ανάγκη υποστήριξης του Ομοσπονδιακού Στρατού (η οποία κόστισε δύο εκατομμύρια ευρώ) εξαιτίας της εμφάνισης ιδιαίτερα πολλών κρουσμάτων κορονοϊού στα δύο συγκεκριμένα κέντρα διανομής, που προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στη διαδικασία διανομής.

Οι υπηρεσίες υποστήριξης από τον Ομοσπονδιακό Στρατό σε πολλές αλυσίδες τροφίμων, φαρμακευτικές εταιρείες και στα τηλεφωνικά κέντρα του Οργανισμού Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων και του Υπουργείου Εξωτερικών, κόστισαν ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ οι εργασίες στις αποθήκες δύο μεγάλων ομίλων κόστισαν επιπλέον από περίπου 400.000 ευρώ η καθεμία.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια