ΥΠΕΞ Τουρκίας: «Να θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο» - «Κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης η Ελλάδα»

Ελλάδα
ΥΠΕΞ Τουρκίας: «Να θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο» - «Κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης η Ελλάδα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας», η απάντηση της Ελλάδας

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις έρχονται από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, μετά το σόου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Σοφία.

«Η Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου, από το οποίο δεν ξυπνά εδώ και 567 χρόνια», ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι. Χαρακτηρίζει την Ελλάδα κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης και κατηγορεί τη χώρα μας πως τάσσεται κατά του Ισλάμ.

Στην ανακοίνωση, γίνεται αναφορά σε περιστατικό καψίματος τουρκικής σημαίας στη Θεσσαλονίκη, με τον Ακσόι να λέει ότι αυτά τα ρατσιστικά κεφάλια δεν έχουν πάρει μάθημα από την ιστορία και ας θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στην τουρκική σημαία.

«Η Ελλάδα έδειξε για μία ακόμη φορά την εχθρότητά της προς το ισλάμ και την Τουρκία με τη δικαιολογία της αντίδρασης στο γεγονός ότι το τζαμί της Αγίας Σοφίας άνοιξε για προσευχή», ανέφερε ο Χαμί Ακσόι εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σε γραπτή του ανακοίνωση.

Ανακοίνωση – απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας – «Παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας»

«Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας. Έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν».

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου, με αφορμή το κάψιμο τουρκικής σημαίας σε διαδήλωση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου οιασδήποτε χώρας, εν προκειμένω της Τουρκίας», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

Υπενθυμίζεται ότι παγίως το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει ανάλογες ενέργειες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News