Νέο Δελχί: 1 στους 4 πιθανά έχει μολυνθεί από κορωνοϊό

Κόσμος
Νέο Δελχί: 1 στους 4 πιθανά έχει μολυνθεί από κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι την Τετάρτη τα κρούσματα στην Ινδία ανέρχονταν στα 125.096

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε, σχεδόν ένας στους τέσσερις κατοίκους της ινδικής πρωτεύουσας, του Νέου Δελχί, ενδέχεται να έχει μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, όπως αποκάλυψαν τεστ αντισωμάτων σε τυχαίο δείγμα.

Η μελέτη εξέτασε το αίμα 21.387 ατόμων σε ολόκληρο το Δελχί. Το 23,48% βρέθηκε πως έχει αναπτύξει αντισώματα απέναντι στον κορωνοϊό, πράγμα που δείχνει ότι έχει εκτεθεί στο παρελθόν στον ιό. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε πριν δύο εβδομάδες από το Ινδικό Κέντρο για τον Έλεγχο Ασθενειών και δείχνει ότι οι λοιμώξεις στην πόλη είναι πολύ πιο εκτεταμένες από ό,τι δείχνουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα. Μέχρι χθες Τετάρτη, ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αγγίζει τα 125.096, αριθμός που αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 1% του πληθυσμού του Δελχί (16,78 εκατομμύρια), βάσει της απογραφής του 2011.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, ωστόσο, δείχνουν ότι ο πραγματικός αριθμός ενδέχεται να βρίσκεται πιο κοντά στα 4 εκατομμύρια, μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου. Ο κορωνοϊός εξακολουθεί να εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς στη χώρα, έχοντας προσβάλει ήδη περισσότερους από 1,19 εκατομμύρια πολίτες, βάσει των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ο τρίτος μεγαλύτερος στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News