Κόλπος Γουινέας: Πειρατεία σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων - Απήγαγαν 15 ναυτικούς

Ελλάδα
Κόλπος Γουινέας: Πειρατεία σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων - Απήγαγαν 15 ναυτικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Curacao Trader δέχθηκε επίθεση από πειρατές στον Κόλπο της Γουϊνέας

Πειρατική επίθεση δέχθηκε την Παρασκευή το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο Curacao Trader ενώ βρισκόταν στον κόλπο της Γουινέας.

Τη στιγμή της πειρατείας το πλοίο με σημαία Λιβερίας, βρίσκονταν 244 ναυτικά μίλια νότια του Κοτονού του Μπενίν και νότια -νοτιοδυτικά της Νιγηρίας στη δυτική Αφρική. Οι πειρατές απήγαγαν 15 από τα 20 μέλη του πληρώματος, που είναι Ρώσοι, Ουκρανοί και Γεωργιανοί. Το πλοίο κατευθυνόταν στο Λόμε του Τόγκο.

Σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων ασφαλείας Dryad Global το πλοίο δέχθηκε επίθεση από οκτώ ένοπλους πειρατές. Όπως εκτιμά δε οι δράστες πέρα από τη χρήση ταχύπλοων υποστηρίζονται από κάποιο μεγαλύτερο μητρικό σκάφος, που τους επιτρέπει να κάνουν επιχειρήσεις στα ανοικτά παρά τις κρατικές προσπάθειες για την καταπολέμηση της πειρατείας . Το πλοίο είναι ναυλωμένο και δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή κάνοντας bunkering.

Το περιστατικό σημειώνεται λίγες μέρες αφότου το ICC International Maritime Bureau χαρακτήρισε τον Κόλπο της Γουινέας την πιο επικίνδυνη περιοχή για εμπορική ναυσιπλοϊα. Είναι το τρίτο περιστατικό πειρατείας που αναφέρεται αυτόν τον μήνα στο Κόλπο της Γουινέας. Πέντε μέλη πληρώματος είχαν απαχθεί στις αρχές Ιουλίου από το φορτηγό πλοίο Kota Budi κι άλλα εννιά από το FPSO Sendje Berge ανοικτά της Νιγηρίας. Συνολικά 98 περιστατικά πειρατείας και ένοπλης ληστείας έχουν καταγραφεί στην εν λόγω περιοχή το πρώτο ήμισυ του έτους.

iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News