Ουγγαρία: Απαγορεύει την πρόσβαση στο έδαφός της σε ολόκληρες ηπείρους

Κόσμος
Ουγγαρία: Απαγορεύει την πρόσβαση στο έδαφός της σε ολόκληρες ηπείρους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι υπήκοοι αφρικανικών χωρών, της Νότιας Αμερικής και του μεγαλύτερου μέρους των ασιατικών χωρών δεν θα έχουν πρόσβαση στην χώρα

Η Ουγγαρία θα απαγορεύσει από την προσεχή Τρίτη την πρόσβαση στο έδαφός της των υπηκόων αφρικανικών χωρών όπως και της Νότιας Αμερικής, όπως επίσης του μεγαλύτερου μέρους των ασιατικών χωρών και ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, με την ουγγρική κυβέρνηση να επικαλείται την αύξηση παγκοσμίως των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού.

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, η Βουδαπέστη θα εισαγάγει ένα σύστημα βάσει του οποίου οι κάτοικοι των χωρών που θα κατατάσσονται στην «κόκκινη ζώνη» δεν θα μπορούν, μέχρι νεωτέρας, να εισέρχονται στη χώρα.

«Πρέπει να διατηρήσουμε την ασφάλειά μας προκειμένου ο ιός να μην εισαχθεί από το εξωτερικό. Το ποσοστό μόλυνσης στη χώρα μας είναι χαμηλό και θέλουμε να παραμείνει έτσι», είπε ο επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου Γκέργκελι Γκούλιας, σε δημοσιογράφους, στη Βουδαπέστη.

Το μέτρο αφορά τις αφρικανικές χώρας, τις χώρες της Νότιας Αμερικής και της Ασίας, με εξαίρεση την Κίνα και την Ιαπωνία. Στην Ευρώπη, αφορά την Αλβανία, τη Βοσνία, τη Βόρεια Μακεδονία, το Κόσοβο, τη Λευκορωσία, το Μαυροβούνιο και την Ουκρανία.

Στους Ούγγρους που θα επιστρέφουν από αυτούς τους προορισμούς θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα, όμως θα πρέπει να υποβληθούν υποχρεωτικά σε διαγνωστικό τεστ για τον νέο κορωνοϊό και να μείνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων, διευκρίνισε ο Γκούλιας.

Το σύστημα ταξινόμησης περιλαμβάνει επίσης «πορτοκαλί και πράσινες ζώνες». Οι ταξιδιώτες από την πορτοκαλί ζώνη θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα στην περίπτωση που δεν έχουν αρνητικό αποτέλεσμα στο διαγνωστικό τεστ στο διάστημα των 5 ημερών μετά την άφιξή τους. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται: η Βουλγαρία, η Πορτογαλία, η Σουηδία, η Ρουμανία, η Βρετανία, η Νορβηγία, η Σερβία, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ιαπωνία.

Κανένας περιορισμός δεν θα επιβληθεί στους ταξιδιώτες από τις χώρες της «πράσινης ζώνης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News