Κόσμος

Μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων στη Σλοβακία

Ωστόσο έχει τους χαμηλότερους αριθμούς θανάτων

Η Σλοβακία ανακοίνωσε την Πέμπτη τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση στα νέα κρούσματα κορωνοϊού από τις 22 Απριλίου. Την Τετάρτη κατέγραψε 53 νέα κρούσματα, σύμφωνα με στοιχεία που υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για την έβδομη ημέρα από τις 30 Ιουνίου στην οποία καταγράφεται διψήφια ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων.

Συνολικά η χώρα έχει καταγράψει 1.851 κρούσματα ενώ 1.477 άνθρωποι έχουν αναρρώσει και 28 έχασαν τη ζωή τους. «53 νέα κρούσματα. Πάρα πολλά για να συνεχίσουμε να βασιζόμαστε στην υπευθυνότητα των ανθρώπων. Δυστυχώς», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρωθυπουργός Ιγκορ Μάτοβιτς, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν ήταν σαφές εάν αυτό σημαίνει την εκ νέου επιβολή περιορισμών. Η πρόσφατη αύξηση στα κρούσματα έρχεται ύστερα από μια περίοδο τον Μάιο και τον Ιούνιο κατά την οποία τα ημερήσια περιστατικά κατέγραφαν κατά βάση μονοψήφια αύξηση. Η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση ήταν 114 κρούσματα στα μέσα Απριλίου.

Η κεντροευρωπαϊκή χώρα έχει από τους χαμηλότερους αριθμούς θανάτων λόγω της COVID-19 στην Ευρώπη και έχει αποφύγει την αύξηση στα κρούσματα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια