Νέα Υόρκη: Νεκρός Ελληνοαμερικανός από τέιζερ αστυνομικών

Κόσμος
Νέα Υόρκη: Νεκρός Ελληνοαμερικανός από τέιζερ αστυνομικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βίντεο ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει ότι ο Ζαπάντης ήταν άοπλος όταν τελικά ακινητοποιήθηκε

Ένας Ελληνοαμερικανός από το Κουίνς της Νέας Υόρκης έχασε τη ζωή του μετά από πολλαπλά «χτυπήματα» από τέιζερ αστυνομικών. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα greekcitytimes.com, το θύμα είναι ο 29χρονος Τζορτζ Ζαπάντης.

Από την πλευρά των αστυνομικών υποστηρίζεται ότι ο Ελληνοαμερικανός κρατούσε σπαθί σαμουράι και κινήθηκε εναντίον τους. Το τραγικό περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής (21.06.2020). Ένας γείτονας του Τζορτζ Ζαπάντη τηλεφώνησε στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι ο 29χρονος ομογενής είχε όπλο.

Οι αστυνομικοί του 109ου τμήματος της Νέας Υόρκης πήγαν στο σπίτι του 29χρονου Ζαπάντη και ήρθαν σε αντιπαράθεση με τον Ελληνοαμερικανό. Ο Ζαπάντης, ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, βρισκόταν στο υπόγειο του κτιρίου όταν η αστυνομία τον είδε ντυμένο μονομάχο, να φορά κράνος και να κρατάει ένα σπαθί σαμουράι.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον Τζορτζ Ζαπάντη να αφήσει και να παραδώσει το σπαθί. Όμως, ο 29χρονος φέρεται να αρνήθηκε να υπακούσει και στη συνέχεια εκείνοι τον χτύπησαν με το τέιζερ. Καθώς προσπάθησαν να του περάσουν χειροπέδες έξω από το σπίτι, κάποιος από τους αστυνομικούς τον χτύπησε ξανά με το τέιζερ.

Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει ότι ο Ζαπάντης ήταν άοπλος όταν τελικά ακινητοποιήθηκε. «Υπήρχαν στιγμές που ο Τζορτζ είπε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει, όταν τραβούσαν το πουκάμισό του», είπε μία μάρτυρας και πρόσθεσε: «Οι αστυνομικοί του έλεγαν, κανείς δεν σε πνίγει…».

Οι γείτονες του Τζορτζ Ζαπάντη τον περιέγραψαν ως έναν ήσυχο άνθρωπο που πήγαινε στην εκκλησία και φρόντιζε την 33χρονη αδελφή του με σύνδρομο «down». Δύο μάρτυρες δήλωσαν ότι δεν απειλούσε κανέναν με το σπαθί.

Η μητέρα του 29χρονου, Αθανασία Ζαπάντη δήλωσε ότι η οικογένεια αναμένει τα αποτελέσματα μίας ανεξάρτητης αυτοψίας σχετικά με την αιτία θανάτου του γιου Τζορτζ. Ωστόσο, εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι η αστυνομία δεν κάλεσε έναν κοινωνικό λειτουργό για να εξομαλύνει την κατάσταση.

«Δεν νομίζω ότι ο γιος μου ήταν λάθος… Είχε τόσο καλή καρδιά. Ήταν ευγενικός με όλους. Αν τον δω τον αστυνομικό που το έκανε θα τον φτύσω», συνέχισε η μητέρα του 29χρονου. «Κλαίω γιατί δεν ήμουν εδώ για τον γιο μου, τις τελευταίες του στιγμές και πέθανε με τόσο φρικτό τρόπο», πρόσθεσε η μητέρα του. «Ήταν τα πάντα για μένα… Πέθανε χωρίς λόγο», κατέληξε συντετριμμένη.

Παρακολουθήστε τι δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Ζαπάντη στον ΑΝΤ1:

Πηγή: greekcitytimes.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News