Γκρέτα Τούνμπεργκ: Η κλιματική αλλαγή είναι το ίδιο επείγουσα με τον κορωνοϊό

Κόσμος
Γκρέτα Τούνμπεργκ: Η κλιματική αλλαγή είναι το ίδιο επείγουσα με τον κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσα ανέφερε σε συνέντευξή της στο BBC

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ λέει ότι ο κόσμος θα πρέπει να διδαχθεί από την πανδημία του κορωνοϊού και να αντιμετωπίσει ως επείγουσα κατάσταση την κλιματική αλλαγή.

Σε αποκλειστική της συνέντευξη στο BBC News, η Γκρέτα υποστηρίζει ότι η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο με "ένα σχέδιο πράσινης ανάκαμψης".

Ο κόσμος, σύμφωνα με την νεαρή ακτιβίστρια για το κλίμα, βρίσκεται σήμερα σε ένα "σημείο καμπής" από κοινωνικής πλευράς για θέματα όπως το κλίμα και το κίνημα Black Lives Matter.

"Οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούμε να στρέφουμε το βλέμμα μακριά από τέτοια ζητήματα. Δεν μπορούμε να κρύβουμε κάτω από χαλί αυτές τις αδικίες".

Όπως εξηγεί η ίδια, το lockdown της έδωσε την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να σκεφτεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

"Το επίπεδο της γνώσης και της κατανόησης ακόμη και μεταξύ ανθρώπων εξουσίας είναι πολύ, πολύ χαμηλό, πολύ χαμηλότερο από αυτό που φαντάζεστε", δήλωσε η 16χρονη ακτιβίστρια στο BBC.

Σύμφωνα με την ίδια, το μόνο θετικό που προέκυψε από την πανδημία είναι η πιθανότητα να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις παγκόσμιες κρίσεις.

"Δείχνει ότι σε μια κρίση αντιδράς και αντιδράς με την απαραίτητη πυγμή", λέει και δηλώνει αισιόδοξη με το γεγονός ότι πλέον οι πολιτικοί τονίζουν την σημασία να ακούμε τους επιστήμονες και τους ειδικούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News