default-image

Τσαβούσογλου: «Συμφωνήσαμε για κοινές δράσεις ΗΠΑ-Τουρκίας στη Λιβύη»

Κόσμος
Τσαβούσογλου: «Συμφωνήσαμε για κοινές δράσεις ΗΠΑ-Τουρκίας στη Λιβύη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε φόρουμ που οργάνωσε η Τουρκo-Αμερικανική Ένωση TASC, δήλωσε ότι Τουρκία και ΗΠΑ συμφώνησαν να συνεργαστούν στη Λιβύη.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε φόρουμ που οργάνωσε η Τουρκo-Αμερικανική Ένωση TASC, δήλωσε ότι Τουρκία και ΗΠΑ συμφώνησαν να συνεργαστούν στη Λιβύη, ενώ σχολιάζοντας τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι τέτοια φαινόμενα απάνθρωπης συμπεριφοράς παρατηρούνται και στην Ευρώπη, φέρνοντας ως παράδειγμα τη συμπεριφορά της Ελλάδας απέναντι στους πρόσφυγες. 

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον ιστότοπο dikaiologitika.gr, ο Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στο τηλεφώνημα που είχαν την περασμένη εβδομάδα ο Ερντογάν με τον Τραμπ, αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ ανταποκρίθηκαν θετικά σε έναν πιο ενεργό ρόλο στη Λιβύη και συμφώνησαν να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις με την Τουρκία.

«Η Αμερική προσπαθεί να έχει έναν πιο ενεργή ρόλο στη Λιβύη. Ο πρόεδρός μας πρότεινε στον Αμερικανό πρόεδρο να συνεργαστούμε Τουρκία και ΗΠΑ μαζί στη Λιβύη και ο Τραμπ ανταποκρίθηκε θετικά. Κι εμείς σε επίπεδο υπουργείων Εξωτερικών, αλλά και σε επίπεδο υπουργείων Άμυνας και μυστικών υπηρεσιών πήραμε την εντολή να συνεργαστούμε.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο. Είναι σημαντικό να υπάρξει μία κοινή ενέργεια για τη σταθερότητα στην περιοχή και για το μέλλον της Λιβύης», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, σχολιάζοντας τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι τέτοια φαινόμενα απάνθρωπης συμπεριφοράς παρατηρούνται και στην Ευρώπη, φέρνοντας ως παράδειγμα τα «Κίτρινα Γιλέκα» στη Γαλλία και τη συμπεριφορά της Ελλάδας απέναντι στους πρόσφυγες και κατήγγειλε την Ευρώπη ότι κάνει τα στραβά μάτια σε άγριες συμπεριφορές στο όνομα της αλληλεγγύης.

«Κι η Ελλάδα στα σύνορά μας είδατε πώς συμπεριφέρθηκε στους πρόσφυγες που ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα, πώς συμπεριφέρθηκε; Πέθαναν 3-4 άνθρωποι. Το είδατε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News