Κορωνοϊός - Ιταλία: Μείωση των νέων κρουσμάτων και των θανάτων

Κόσμος
Κορωνοϊός - Ιταλία: Μείωση των νέων κρουσμάτων και των θανάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αριθμός των νεκρών είναι ο χαμηλότερος από τις 2 Μαρτίου - Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 259 νέα κρούσματα,

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία, βάσει του επίσημου υπολογισμού, είναι σήμερα 237.290. Οι νεκροί έφτασαν τους 34.371. Παράλληλα, 177.010 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 259 νέα κρούσματα, 26 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους και 640 άνθρωποι έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 207 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά, 3.489 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 22.213 έχει αποφασιστεί η κατ΄οίκον καραντίνα.

Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν μείωση: νόσησαν 37 λιγότεροι άνθρωποι. Οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 18, ενώ οι θεραπευμένοι περιορίσθηκαν κατά 865. Ο αριθμός των νεκρών είναι ο χαμηλότερος από τις 2 του περασμένου Μαρτίου ενώ το 85% των νέων κρουσμάτων συνεχίζει να καταγράφεται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο.

Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης της Ρώμης Νικόλα Τζινγκαρέτι ζήτησε από την κυβέρνηση Κόντε, οι εκλογικές διαδικασίες των αναμετρήσεων σε δήμους και περιφέρειες που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο, να μην διεξαχθούν μέσα σε σχολικά κτήρια. Ο Τζινγκαρέτι ζητά, για λόγους ασφαλείας, να επιλεγούν εναλλακτικοί χώροι, όπως για παράδειγμα, δημόσια κέντρα άθλησης.

Από σήμερα, τέλος, έλαβαν την απαιτούμενη άδεια επαναλειτουργίας θέατρα, κινηματογράφοι και αίθουσες συνεδρίων. Σε όλους αυτούς τους χώρους, οι πολίτες θα πρέπει να κρατούν απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου. Πολλοί κινηματογράφοι, όμως προς το παρόν, παρέμειναν κλειστοί.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News