Κόσμος

Συμφωνία Τουρκίας – Ρωσίας για την δεύτερη παρτίδα των S-400

Η πρώτη παρτίδα είχε καθυστερήσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Σε συμφωνία επί της αρχής κατέληξαν Τουρκία και Ρωσία αναφορικά με την παράδοση της δεύτερης συστοιχίας των S-400, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο.

Η ανάπτυξη της πρώτης παρτίδας των αμυντικών συστημάτων S-400 καθυστέρησε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και δεν ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2020, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο.

Η Τουρκία διαβεβαίωσε τη Ρωσία ότι τα συστήματα θα αναπτυχθούν και θα χρησιμοποιηθούν παρά τις αμερικανικές απειλές για κυρώσεις.

Την ανακοίνωση της συμφωνίας έκανε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας Ισμαήλ Ντεμίρ, λέγοντας ότι η Μόσχα και η Άγκυρα συμφώνησαν επί της αρχής στην παράδοση της δεύτερης παρτίδας, η οποία –όπως και η πρώτη- θα χρησιμοποιηθεί για να επιτελέσει τον σκοπό της: την προστασία του εναέριου χώρου της χώρας.

«Όπως λέμε πάντα, αν αγοράζουμε ένα σύστημα, το κάνουμε για να το χρησιμοποιήσουμε. Τελεία. Όσον αφορά στην ανάπτυξη των συστημάτων, ο πλανήτης πέρασε από μία συγκεκριμένη φάση η οποία επιβράδυνε τον ρυθμό της ανάπτυξης, καθώς υπήρξαν ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Όλο αυτό επηρέασε και του S-400», δήλωσε ο Ντεμίρ, αναφερόμενος προφανώς στην πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στο παρελθόν επικρίνει την Τουρκία ότι σκοπεύει να αγοράσει τα συστήματα S-400 προκειμένου να τα αποθηκεύσει ή να τα ξαναπουλήσει.

Πηγή: Cnn.gr

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια