Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: «Ανθρωποκτονία» δείχνει το πόρισμα του ιατροδικαστή

Κόσμος
Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: «Ανθρωποκτονία» δείχνει το πόρισμα του ιατροδικαστή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ανθρωποκτονία» δείχνει το πόρισμα του ιατροδικαστή που όρισε η οικογένεια

O θάνατός του Τζορτζ Φλόιντ είναι αποτέλεσμα «ανθρωποκτονίας» και  συγκεκριμένα «ασφυξία λόγω της πίεσης που δέχθηκε στο λαιμό και την πλάτη, που οδήγησαν σε μειωμένη ροή του αίτημα στον εγκέφαλο», σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή που όρισε η οικογένεια του.

Τα συγκεκριμένα ευρήματα της αυτοψίας διαφέρουν από εκείνα του Hennepin County, ο οποίος εξέτασε το σώμα του Φλόιντ πριν ο Τσάβιν κατηγορηθεί για φόνο την Παρασκευή. Στην προηγούμενη έκθεση τονιζόταν ότι «δεν υπάρχουν φυσικά ευρήματα που να υποστηρίζουν τη διάγνωση τραυματικής ασφυξίας ή στραγγαλισμού» και υποδήλωνε ότι οι «υποκείμενες συνθήκες υγείας και τυχόν δυνητικά τοξικά στο σύστημά του» Φλόιντ συνέβαλαν πιθανώς στο θάνατό του.

Η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν, ο οποίος είχε περασμένο το γόνατο του στο λαιμό του 46χρονου, θα γίνει την Πέμπτη.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλτς σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα, η τελετή για την κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ θα γίνει την Πέμπτη. «Θα είναι ένα σημαντικό γεγονός τόσο για την πόλη της Μινεάπολις και για την πολιτεία της Μινεσότα όσο και για ολόκληρο το έθνος να παρακολουθήσει, τον τρόπο με τον οποίο θα αποδοθούν τιμές για μία ζωή η οποία πάρθηκε μπροστά στα μάτια μας».

Στο μεταξύ, τα 8 λεπτά και 46 λεπτά της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ αναπαριστούν σε ένα συγκλονιστικό βίντεο οι New York Times.

Τίτλος του βίντεο είναι «8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα: Πως ο Τζορτζ Φλόιντ σκοτώθηκε κατά την προσαγωγή του από αστυνομικούς». Τα λεπτά αυτά αντιστοιχούν στο χρόνο που ο Ντέρεκ Τσόβιν είχε το γόνατό του στο λαιμό του Αφροαμερικανού.

Ο Τζορτζ Φλόιντ ακούγεται να επαναλαμβάνει 16 φορές ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει, όμως ο αστυνομικός επιμένει.

Στο μεταξύ συνεχίζει να φλέγεται η Αμερική μετά από την άγρια και αργή δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν, με τις διαδηλώσεις να συνεχίζονται και η οργή να ξεχειλίζει.

Σύμφωνα με το CNNi το τελευταίο αιματηρό περιστατικό έγινε στην Αϊόβα και συγκεκριμένα στο Ντάβενπορτ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ;όπως μεταδίδει ο eleftherostypos.gr, κατά την διάρκεια περιπολίας οι αστυνομικοί έπεσαν σε ενέδρα από διαδηλωτές. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάβενπορτ, Paul Sikorski ανέφερε ότι τρεις αστυνομικοί έκαναν περιπολία στην πόλη όταν τους περικύκλωσαν διαδηλωτές και άρχισαν να τους πυροβολούν.

Ο Sikorski είπε ότι διαδηλωτές έσπασαν τα οχήματα της αστυνομίας και ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε.

Άλλος ένας θάνατος από αστυνομικά πυρά καταγράφηκε στο Λούισβιλ στο Κεντάκι.

Συνολικά σε διάφορα περιστατικά σε όλη την πόλη έγιναν αιματηρές συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών και συνολικά 4 πολίτες πυροβολήθηκαν και δυο από αυτούς πέθαναν.

Ο δήμαρχος του Ντάβενπορτ Mike Mateson είπε ότι τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη και ζήτησε από τον κυβερνήτη να ενεργοποιηθεί η Εθνική Φρουρά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News