Ιταλία: Στο «τραπέζι» η ελεύθερη διέλευση πολιτών

Κόσμος
Ιταλία: Στο «τραπέζι» η ελεύθερη διέλευση πολιτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «υγειονομικό διαβατήριο» και η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 233.197. Οι νεκροί έφτασαν τους 33.475. Παράλληλα, 158.355 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες, το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 233.019 και είχαν χάσει την ζωή τους 33.415 άνθρωποι, ενώ 157.507 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν τη ζωή τους 60 άνθρωποι και καταγράφηκαν 178 νέα κρούσματα. 848 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 424 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 6.099 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 34.844 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν και πάλι μείωση: νόσησαν 177 λιγότεροι άνθρωποι. Απεβίωσαν 15 λιγότεροι ασθενείς, ενώ οι θεραπευμένοι περιορίζονται κατά 1.026.

Στο μεταξύ, καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθεί μια συμφωνία ανάμεσα στις διάφορες περιφέρειες της Ιταλίας, σχετικά με το πώς θα μπορούν να μετακινούνται σε όλη την χώρα, οι πολίτες, από την Τετάρτη, 3 Ιουνίου. Μέχρι σήμερα το πρωί, η Σαρδηνία ζητούσε την υιοθέτηση «υγειονομικού διαβατηρίου», στο οποίο να βεβαιώνεται ότι ο κάθε τουρίστας είναι αρνητικός στον ιό.

Πριν λίγο, η περιφέρεια έκανε μερική υποχώρηση και άφησε να διαρρεύσει ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί αρκετή μια υπεύθυνη δήλωση και η καταγραφή όλων των επισκεπτών, σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Από την μεριά του, τέλος, ο περιφερειάρχης της περιοχής Εμίλια Ρομάνια, Στέφανο Μπονατσίνι, τόνισε ότι «πρέπει όλοι να πάρουν κάποια ρίσκα, διότι διαφορετικά η Ιταλία δεν πρόκειται ποτέ να ξανανοίξει και να ξαναλειτουργήσει κανονικά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News