Προσβλητικό ολλανδικό δημοσίευμα: «Τεμπέληδες» οι νοτιο - Ευρωπαίοι

Ελλάδα
Προσβλητικό ολλανδικό δημοσίευμα: «Τεμπέληδες» οι νοτιο - Ευρωπαίοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ούτε ένα ευρώ στη Νότια Ευρώπη» αναφέρεται στο εξώφυλλο

Οι… τεμπέληδες κάτοικοι της Νότιας Ευρώπης και κατά επέκταση οι Έλληνες, εικονίζονται στο εξώφυλλο του περιοδικού «Elsevier», και συγκεκριμένα με έναν άνδρα με μουστάκι να πίνει αραχτός καφέ και δίπλα του να υπάρχει ένα ποτήρι κρασί και ένα τάβλι και μια γυναίκα με μπικίνι να χαζεύει -με τα πόδια της βουτηγμένα στην πισίνα- στο κινητό της τηλέφωνο.

Σε αντιδιαστολή, στο επάνω μέρος του εξωφύλλου εικονίζονται δύο ξανθοί Ολλανδοί με εργατική φόρμα και κοστούμι να κινούν τα χρηματοοικονομικά γρανάζια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο άρθρο του ολλανδικού περιοδικού παρατίθενται οι λόγοι «για τους οποίους το γαλλογερμανικό σχέδιο να δώσει 500 δισεκατομμύρια ευρώ δεν είναι καλή ιδέα» και ισχυρίζεται ότι οι Κάτω Χώρες θα πρέπει να πληρώσουν περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Τα γεγονότα δείχνουν ότι οι χώρες της Νότιας Ευρώπης δεν είναι φτωχές και έχουν αρκετά χρήματα ή έχουν πρόσβαση σε χρήματα και μπορούν να βελτιώσουν την αγοραστική δύναμη των οικονομιών τους αρκετά εύκολα, με μεταρρυθμίσεις όπως αυτές που έχουν ήδη εφαρμοστεί στον Βορρά», αναφέρει το δημοσίευμα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News