Κόσμος

Βρετανία: Επιτρέπεται το μπάρμπεκιου αλλά με απίστευτους κανόνες!

Τα μέτρα χαλαρώνουν, όχι όμως και οι Βρετανοί

Σχέδια κάνουν οι Βρετανοί που θέλουν να προσκαλέσουν φίλους και συγγενείς για μπάρμπεκιου στον κήπο τους μετά τη νεότερη χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης από τη Δευτέρα, αλλά πλέον οι κοινωνικές συναθροίσεις αυτού του τύπου πρέπει να τηρούν μια σειρά από νέους κανόνες. Η χώρα απολαμβάνει ασυνήθιστη καλοκαιρία τις τελευταίες εβδομάδες αλλά όταν επιστρέψει η αναπόφευκτη βρετανική βροχή, οι κατευθυντήριες γραμμές ορίζουν ότι οι φιλοξενούμενοι είτε θα πρέπει να την αψηφήσουν είτε να αποχωρήσουν από τη συγκέντρωση.

Αναλυτικά σύμφωνα με τις οδηγίες: Οι προσκεκλημένοι θα πρέπει να φέρουν τα δικά τους μαχαιροπήρουνα και πιάτα -εκτός κι αν οι οικοδεσπότες έχουν καταφέρει να μην τα ακουμπήσουν καθόλου- και ενώ οι φιλοξενούμενοι μπορούν να μοιραστούν μεταξύ τους τα εδέσματα, δεν μπορούν τα πιάτα να πάνε από το ένα νοικοκυριό στο άλλο χωρίς πρώτα να έχουν σκουπιστεί, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

«Εάν είστε στον κήπο κάποιου άλλου, δεν πρέπει να μπείτε στο σπίτι για να βοηθήσετε τους οικοδεσπότες να μεταφέρουν έξω τα φαγητά ούτε να τους βοηθήσετε στο πλύσιμο των πιάτων», σύμφωνα με τους νέους κανόνες. «Δεν πρέπει να μπείτε στο σπίτι εκτός κι αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα και αν πρέπει να διασχίσετε το σπίτι για να πάτε στον κήπο», σύμφωνα με τους κανόνες.

«Εάν δεν θέλετε να μείνετε άλλο έξω, πρέπει να επιστρέψετε στο σπίτι σας. Μην μπείτε σε γκαράζ, αποθήκες ή σπιτάκια κήπου –όλα αυτά θεωρούνται εσωτερικοί χώροι, όπου ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μεγαλύτερος».

Τα μέτρα αυτά εντάσσονται στην χαλάρωση των αυστηρών περιορισμών που επιβλήθηκαν με στόχο να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού πριν από 10 εβδομάδες. Τα σχολεία υποδέχθηκαν και πάλι σήμερα κάποιους από τους μαθητές τους, περισσότερα καταστήματα άνοιξαν ενώ για πρώτη φορά επετράπη η συνάθροιση έως έξι ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά σε εξωτερικούς χώρους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια