default-image

Ελπιδοφόρος για Τζορτζ Φλόιντ: Αναίτια & άδικη η δολοφονία του Αφροαμερικανού

Κόσμος
Ελπιδοφόρος για Τζορτζ Φλόιντ: Αναίτια & άδικη η δολοφονία του Αφροαμερικανού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηχηρή καταδίκη της δολοφονίας του Αφροαμερικανού από τον Ελπιδοφόρο

Το θλιβερό αυτό γεγονός έχει πυροδοτήσει ταραχές σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ και επαναφέρει, με τον τραγικότερο τρόπο, στο προσκήνιο τη συζήτηση σχετικά με τον ρατσισμό και την αστυνομική βία

Η πρόσφατη δολοφονία του Αφροαμερικανού, George Floyd, στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, όπως ήταν λογικό, προκάλεσε την ηχηρή παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Ο κ. Ελπιδοφόρος, με μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, καταδίκασε την αναίτια και άδικη δολοφονία του 46χρονου George Floyd από αστυνομικό, που έκανε υπέρμετρη χρήση βίας. Το θλιβερό αυτό γεγονός έχει πυροδοτήσει ταραχές σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ και επαναφέρει, με τον τραγικότερο τρόπο, στο προσκήνιο τη συζήτηση σχετικά με τον ρατσισμό και την αστυνομική βία, που βιώνουν οι Αφροαμερικανοί στη χώρα αυτή.

«Η άδικη δολοφονία του George Floyd δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει τις ΗΠΑ. Η βία γεννά μόνο βία, αλλά όταν αυτή ασκείται από κάποιους στην εξουσία, τότε οφείλουμε να μη μένουμε σιωπηλοί. Να εναντιωθούμε στον ρατσισμό και να απαιτήσουμε ισονομία για όλους» γράφει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Η ξεκάθαρη παρέμβασή του στο ζήτημα της δολοφονίας του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, έφερε σε πολλούς έντονες τις μνήμες από τον μακαριστό προκάτοχό του, Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο, ο οποίος το 1965 συμπορεύθηκε με τον πάστορα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην πόλη Σέλμα, στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, διεκδικώντας ισονομία και ισοπολιτεία για όλους, ανεξαρτήτου χρώματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Παρασκευής συνελήφθη ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Αφροαμερικανό. Η σύλληψη του γίνεται μετά τις βίαιες διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει και με πλήθος ανθρώπων να διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News