Ερντογάν για Άλωση Κωνσταντινούπολης: Μία από τις πιο θεαματικές νίκες στην ιστορία

Κόσμος
Ερντογάν για Άλωση Κωνσταντινούπολης: Μία από τις πιο θεαματικές νίκες στην ιστορία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την ιστορική αυτή νίκη έκλεισε μια εποχή και ξεκίνησε μια άλλη, ανέφερε ο Ερντογάν

Με αφορμή τη συμπλήρωση 567 ετών από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς Τούρκους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρήκε την ευκαιρία να στήσει ένα δικό του σόου, στα πλαίσια της δικής του προβολής.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας εμφανίστηκε σήμερα σε ένα μπαλκόνι με θέα τον Βόσπορο, για να σημάνει έτσι την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων. Με τα χέρια ψηλά εμφανίζεται να χαιρετά από μακριά καράβια που με τουρκικές σημαίες, ενώ δεν έλειψαν και οι στρατιωτικοί χαιρετισμοί.

Μάλιστα, σύμφωνα με το newsbeast.gr,  ο Ερντογάν δεν έμεινε μόνο εκεί, καθώς προχώρησε και σε μια δημοσίευση στον λογαριασμό του στο Twitter, με την οποία υπερθεμάτιζε την αξία της Άλωσης για το σύγχρονο τουρκικό κράτος, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Μωάμεθ Β' τον Πορθητή.

«Χαιρετίζω την 567η επέτειο από την Κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, μιας από τις πιο θεαματικές νίκες στην ιστορία, με την οποία έκλεισε μια εποχή και ξεκίνησε μια άλλη. Τιμώ όλους τους ήρωες, που έκαναν αυτήν τη γη σπίτι μας, και ειδικά τον Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ Καν, με έλεος και σεβασμό».

https://twitter.com/RTErdogan/status/1266336737388900352
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News