Συναντήσεις και γάμοι υπό όρους στην Ουαλία μετά το lockdown

Κόσμος
Συναντήσεις και γάμοι υπό όρους στην Ουαλία μετά το lockdown

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αποφάσεις για τη χαλάρωση των μέτρων

Χαλαρώνουν έστω και σταδιακά τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στην Ουαλία. Από τη Δευτέρα θα επιτρέπονται σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ συναντήσεις μεταξύ δύο νοικοκυριών σε εξωτερικούς χώρους, εφόσον δεν χρειάζεται να απομακρύνονται περισσότερο από πέντε μίλια από την εστία τους και τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ουαλίας.

Επίσης θα επιτρέπονται οι γάμοι μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (εάν συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας), ενώ και καταστήματα που εμπορεύονται μη βασικά αγαθά θα αρχίσουν τις προετοιμασίες για να λειτουργήσουν μετά από διάστημα τριών εβδομάδων. Οι τουριστικοί προορισμοί και χώροι φυσικής ομορφιάς θα παραμείνουν κλειστοί.

Ο πρωθυπουργός της αποκεντρωμένης διοίκησης, Μαρκ Ντρέικφορντ, παρουσίασε το σχέδιο «μένουμε τοπικά» με τις νέες οδηγίες για την αρχική χαλάρωση κάποιων περιορισμών από την επόμενη εβδομάδα. Όπως είπε, εξαίρεση στον κανόνα των πέντε μιλίων αποτελούν όσοι ταξιδεύουν για τη δουλειά τους, αναζητούν φροντίδα ή θέλουν να ψωνίσουν βασικά αγαθά και δεν μπορούν να το κάνουν στην περιοχή τους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News