Τζορτζ Φλόιντ: Ανατριχίλα προκαλεί η μαρτυρία της γυναίκας που κατέγραψε το φρικτό του θάνατο

Κόσμος
Τζορτζ Φλόιντ: Ανατριχίλα προκαλεί η μαρτυρία της γυναίκας που κατέγραψε το φρικτό του θάνατο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας ακόμη νεκρός στις διαδηλώσεις - Αναφορές πως πέθανε από πυροβολισμούς

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η είδηση από την μακρινή Μινεάπολη, με τον φρικτό θάνατο του άτυχου 46χρονου Αφροεαμεριναού Τζορτζ Φλόιντ, ενώ έχει προκαλέσει και θύελλα αντιδράσεων στην Αμερική, καθώς καταγράφεται ως περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας.  

Ειδικότερα και σύμφνα με το in.gr, η γυναίκα που κατέγραψε με το κινητό τον βίαιο θάνατό του επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας την επόμενη ημέρα σύμφωνα με το «NowThis». Θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ μετά το νέο περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας που είχε ως αποτέλεσμα να βρει φρικιαστικό θάνατο ο μόλις 46 ετών αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ.

Η γυναίκα που κατέγραψε με το κινητό τον βίαιο θάνατό του επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας την επόμενη ημέρα σύμφωνα με το «NowThis».

Η μαρτυρία της

Η ίδια ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας στις κάμερες. «Ήμουν αυτή που κατέγραψα όλα όσα συνέβησαν. Τον είδα να πεθαίνει. Μόλις χθες βράδυ ανέβασα το βίντεο και έγινε viral. Και όλοι με ρωτούν πώς αισθάνομαι. Πώς να αισθάνομαι; Δεν ξέρω πώς αισθάνομαι» λέει η γυναίκα.

«Αυτός ο άνθρωπος ήταν εδώ ακριβώς χθες στις οκτώ η ώρα. Έβγαινα από το κατάστημα με τον ξάδελφό μου και τον είδα να κείτεται στον δρόμο. Αμέσως έβγαλα το κινητό. Ο άνθρωπος δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Φώναζε: "Δεν μπορώ να ανασάνω, δεν μπορώ να ανασάνω". Και αυτοί από πάνω τους δεν έδιναν σημασία. Τον σκότωσαν κι εγώ ήμουν εδώ δίπλα» περιγράφει με λυγμούς.

Ένας ακόμη νεκρός στις διαδηλώσεις

Όλο το βράδυ φλέγονταν η Μινεάπολις στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζωρτζ Φλόιντ ενώ υπήρξαν αναφορές για φωτιές και λεηλασίες σε όλη την πόλη, ενώ ένας άνθρωπος έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης η αστυνομία ανέφερε ότι ένας άνδρας πέθανε από πυροβολισμούς κοντά στο σημείο των διαδηλώσεων και ένας ακόμα συνελήφθη για το συμβάν. Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τη φύση του συμβάντος.

https://twitter.com/ABC/status/1265994289143832576
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News