Γερμανία: Αβέβαιη η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στις 15 Ιουνίου

Κόσμος
Γερμανία: Αβέβαιη η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στις 15 Ιουνίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λόγω… διαφωνιών στην Κυβέρνηση

Αβέβαιη είναι, ακόμη και σήμερα, η  άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τους Γερμανούς, λόγω… διαφωνιών που έχουν προκύψει στους κόλπους της κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Heiko Maas τίθεται υπέρ της άρσης της παγκόσμιας ταξιδιωτικής προειδοποίησης για τους Γερμανούς ταξιδιώτες, η οποία είναι σε ισχύ από τα μέσα Μαρτίου, για 31 χώρες της Ευρώπης από τις 15 Ιουνίου.

Ο κ. Maas επρόκειτο να καταθέσει την πρότασή του σήμερα, όμως ο υπουργός Εσωτερικών Horst Seehofer και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder είναι κατά αυτής. Έπειτα από διαμαρτυρίες του κόμματος Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας, η κυβέρνηση της Γερμανίας ανέβαλλε το ζήτημα άρσης των ταξιδιωτών περιορισμών στην Ευρώπη και σε αντίθεση με τον αρχικό προγραμματισμό, το ζήτημα δεν βρίσκεται πλέον στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου της Τετάρτης αλλά θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί στην επόμενη συνάντησή του στις 3 Ιουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες του RND.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Markus Söder, είχε κάνει λόγο για «μονομερή προσέγγιση από τον υπουργό εξωτερικών» και ζήτησε να εξετασθεί το ζήτημα επί της αρχής.

Ο υπουργός εσωτερικών, Horst Seehofer, έχει επίσης εκφράσει τις επιφυλάξεις του στην κυβέρνηση. Το κόμμα της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας εκφράζει φόβους ότι το άνοιγμα των ταξιδιών θα φέρουν νέο κύμα μολύνσεων από τον κορωνοϊό.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News