Συγκλονιστικό: Πρωτοσέλιδο των New York Times με 1.000 θύματα του Covid- 19

Κόσμος
Συγκλονιστικό: Πρωτοσέλιδο των New York Times με 1.000 θύματα του Covid- 19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν ήταν απλώς ονόματα σε μία λίστα. Ήταν εμείς» αναφέρεται στον τίτλο

Με συγκλονιστικό τρόπο θέλησαν οι New York Times να αποτυπώσουν την τραγωδίας από την πανδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ. Αφιέρωσαν το σημερινό τους πρωτοσέλιδο σε χίλια θύματα της Covid-19. «Δεν ήταν απλώς ονόματα σε μία λίστα. Ήταν εμείς», είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου.

Οι αρχισυντάκτες της αμερικανικής εφημερίδας αυτή τη φορά έχουν κάνει κάτι συγκινητικό: Έχουν γεμίσει την πρώτη σελίδα με τα ονόματα 1.000 ανθρώπων που έπεσαν θύματα του φονικού ιού στις ΗΠΑ. Και δίπλα στα ονόματά τους, η ηλικία τους και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό από μια σημαντική στιγμή στη ζωή τους, για να μάθει κάθε αναγνώστης, κάθε άνθρωπος που θα δει αυτό το πρωτοσέλιδο ότι αυτά τα θύματα του κορωνοϊού όπως και χιλιάδες άλλα παγκοσμίως δεν ήταν απλά ονόματα σε μια λίστα ούτε απλώς νούμερα στην καθημερινή ενημέρωση των εκάστοτε υπευθύνων που έχουν διοριστεί από τις κυβερνήσεις των χωρών. Ηταν άνθρωποι. Ηταν ανθρώπινες ζωές, που το νήμα τους κόπηκε άδοξα και ίσως και πρόωρα λόγω της φονικής πανδημίας. «Οι θάνατοι πλησιάζουν τις 100.000 στις ΗΠΑ, η απώλεια ανυπολόγιστη». 

Το εξώφυλλο, σχεδιασμένο από τον Tom Bodkin, είναι μέρος ενός ευρύτερου πρότζεκτ της βοηθού αρχισυντάκτη Simone Landon σε συνεργασία με την Standard Regular, όπου συγκεντρώθηκαν πληροφορίες από 1.000 επικήδειους θυμάτων. Ωστόσο το εξώφυλλο κατάφερε να χωρέσει μόλις το 1% των νεκρών στη χώρα. Τα θύματα του κορωνοϊού πλησιάζουν τις 100.000 στις ΗΠΑ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News