Πυρ & μανία ο Ερντογάν - «Τραγούδησαν» το Bella Ciao και οι μιναρέδες στη Σμύρνη

Κόσμος
Πυρ & μανία ο Ερντογάν - «Τραγούδησαν» το Bella Ciao και οι μιναρέδες στη Σμύρνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για δεύτερη φορά ακούστηκαν επαναστατικά τραγούδια από τους μιναρέδες - Έξαλλος ο Τούρκος πρόεδρος

Είναι η δεύτερη φορά κατά την οποία οι μιναρέδες στη Σμύρνη… τραγουδούν επαναστατικά τραγούδια, αντί να καλούν για προσευχή τους πιστούς στην Τουρκία.

Σήμερα Παρασκευή, οι «σαμποτέρ των μιναρέδων» της Σμύρνης επέλεξαν ένα τούρκικο ασίκικο τραγούδι, το Yuh! Yuh!, της γνωστής λαϊκής Τουρκάλας τραγουδίστριας, Σελντά Μπαγτζάν, να παίξει από τα μεγάφωνα ενός τζαμιού στην περιοχή Μπορνόβα. Μετά το αντιφασιστικό Bella Ciao, σήμερα επελέγη ένα Αριστερό τραγούδι που καταγγέλλει όσους κλέβουν, κάνουν ρουσφέτια κτλ.

Η υπόθεση έχει λάβει πλέον πολιτικές διαστάσεις, με τον Τούρκο πρόεδρο να χαρακτηρίζει «ελεεινούς», όσους κρύβονται πίσω από τα τραγούδια που παίζουν οι μιναρέδες στη Σμύρνη αντί για προσευχές, ενώ κατηγόρησε και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι απολαμβάνει αυτό το… ρεζιλίκι, όπως είπε.

«Την ώρα που κάποιοι ελεεινοί κατάφεραν να παρέμβουν στα μεγάφωνα του τζαμιών της Σμύρνης, οι επικεφαλής του CHP το απολαμβάνουν, διαδίδοντας αυτό το ρεζιλίκι στις τέσσερις γωνιές του κόσμου», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι αρχές της Σμύρνης έχουν συλλάβει μία γυναίκα-στέλεχος της τοπικής οργάνωσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος στη Σμύρνη με την κατηγορία της «δημόσιας προσβολής των θρησκευτικών αξιών», μετά μήνυμά της στο twitter που διακωμωδούσε την όλη υπόθεση.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News