Έπαινοι της Χουριέτ για το Αιγαίο: «Το αστέρι του φετινού καλοκαιριού»

Ελλάδα
Έπαινοι της Χουριέτ για το Αιγαίο: «Το αστέρι του φετινού καλοκαιριού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδική αναφορά στη συνεργασία του Τούρκου υπουργού Τουρισμού με τον Έλληνα ομόλογό του, Χάρη θεοχάρη

Το Αιγαίο ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό προβάλει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» με τίτλο «Το αστέρι του φετινού καλοκαιριού είναι το Αιγαίο», συμμετέχοντας... επικοινωνιακά –τουλάχιστον- στις προσπάθειες του υπουργού Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, να αναδειχθούν τα παράλια της Τουρκίας σε «ασφαλές παραθεριστικό κέντρο στη Μεσόγειο» μετά την επέλαση του κορωνοϊού.

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το υπουργείο (Τουρισμού) ανέβασε τα μανίκια για να αναπτύξει νέα κοινά προγράμματα προώθησης για τη βελτίωση του τουρισμού». Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται –όπως σημειώνει το τουρκικό άρθρο - και η χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του Μεχμέτ Νουρί Ερσόι με τον Έλληνα ομόλογό του, Χάρη Θεοχάρη.

«Κατά την επικοινωνία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, με τον υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας, Χάρη Θεοχάρη, συζητήθηκε το ενδεχόμενο μιας κοινής εκστρατείας προώθησης του Αιγαίου ως ασφαλούς προορισμού», αναφέρει η εφημερίδα.

Ελλάδα και Τουρκία «έχουν το πλεονέκτημα» φέτος

Αντίστοιχα, η εφημερίδα «Μιλιέτ» εκτιμά ότι Ελλάδα και Τουρκία «έχουν φέτος το πλεονέκτημα» σε σχέση με τις άλλες χώρες της Μεσογείου, την Ιταλία και την Ισπανία, οι οποίες επλήγησαν σοβαρά από την πανδημία, καθώς οι τουρίστες θα προτιμήσουν πιο ασφαλείς προορισμούς για τις διακοπές τους. Ο πρόεδρος του τουρκικού συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Αιγαίου (ETHICS), Μεχμέτ Ισλέρ, κάνει μάλιστα λόγο για «win win» (και) στον τομέα του τουρισμού, αν Ελλάδα και Τουρκία τελικά συνεργαστούν.

«Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα ειρήνης και φιλίας. Οι δύο χώρες μπορούν να βρουν λύσεις σε αυτή τη διαδικασία μέσω της συνεργασίας αναπτύσσοντας ένα κοινό μάρκετινγκ στο μοντέλο του "win win" και καταργώντας τα σύνορα στο Αιγαίο. Μετά από αυτό, ίσως να υπάρξει συνεργασία και σε πολλά άλλα θέματα», εκτιμά ο Τούρκος τουριστικός πράκτορας.

Το 50% των παραθεριστών προτιμά Αιγαίο και Μεσόγειο

Έρευνα του μεγάλου ταξιδιωτικού πρακτορείου στην Τουρκία Jolly, εξάλλου, δείχνει ότι περίπου το 50% των παραθεριστών στην Τουρκία προτιμά διακοπές στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Το 50% των παραθεριστών προτιμά τις μεσογειακές ακτές της Τουρκίας (Αττάλεια κλπ.)  και το 44% το Αιγαίο. Το 38% των τουριστών προτιμά τη διαμονή σε τουριστικά «χωριά», ενώ το 22% σε ξενοδοχεία resort. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι ένα άλλο 22% θα πήγαινε σε μικρότερα και πιο ήσυχα μπουτίκ ξενοδοχεία φέτος.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News