Κόσμος

Κορωνοϊός: Η Μόσχα ξεκίνησε σήμερα τα μαζικά τεστ αντισωμάτων

Η ρωσική πρωτεύουσα με τα 12,7 εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται στην έβδομη εβδομάδα των περιοριστικών μέτρων

Η Μόσχα άρχισε να πραγματοποιεί από σήμερα σε χιλιάδες κατοίκους που επιλέγονται τυχαία, τεστ αντισωμάτων κορανιού, στο πλαίσιο ενός προγράμματος μαζικού ελέγχου, με το οποίο οι αρχές ελπίζουν ότι θα βοηθηθούν ώστε να προσδιορίσουν πότε οι συνθήκες θα είναι ασφαλείς για να άρουν τα περιοριστικά μέτρα στην πόλη.

Η ρωσική πρωτεύουσα με τα 12,7 εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται στην έβδομη εβδομάδα των περιοριστικών μέτρων και έχει επωμισθεί το βάρος της επιδημίας στη Ρωσία, στην οποία περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι, έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, έχει δηλώσει ότι η πραγματική κλίμακα της επιδημίας είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, επειδή πολλοί άνθρωποι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και ως εκ τούτου δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι φορείς.

Ο Σομπιάνιν δήλωσε ότι τα μαζικά τεστ θα βοηθήσουν στο να εντοπισθούν άτομα που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, θα συμβάλλουν στο να υπάρξει μια πιο αξιόπιστη εικόνα για την εξάπλωση της επιδημίας και θα επιτρέψουν στους αξιωματούχους να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών όταν έρθει η ώρα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, περίπου 70.000 κάτοικοι θα προσκαλούνται ανά διαστήματα μερικών ημερών για να υποβάλλονται σε δωρεάν εξέταση αίματος σε μία από τις 30 διαφορετικές κλινικές της ρωσικής πρωτεύουσας, δήλωσε ο Σομπιάνιν. Θα εξεταστούν για το νέο Κορωναίο καθώς και για αντισώματα Κορωναίου.

Τα άτομα θα επιλέγονται τυχαία και θα προσκαλούνται μέσω γραπτού μηνύματος ή μέσω email. Το τεστ είναι εθελοντικό. Όσοι επιθυμούν να το κάνουν θα πρέπει να εγγραφούν σε μια on-line πλατφόρμα, δηλώνουν οι αξιωματούχοι του δήμου της Μόσχας.

Οι αρχές της Μόσχας ελπίζουν να αναπτύξουν ένα σύστημα τεστ αντισωμάτων που θα τους επιτρέψει να πραγματοποιούν 200.000 τεστ την ημέρα έως το τέλος του μήνα, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια