Κόσμος

Έφυγε από τη ζωή ο επικεφαλής του πρακτορείου Anadolu στην Ελλάδα

Έφυγε από τη ζωή στα 33 του μόλις χρόνια νικημένος από μία πολύ επιθετική μορφή καρκίνου

Σε ηλικία 33 ετών «έφυγε» την Πέμπτη το πρωί από τη ζωή ο δημοσιογράφος Furkan Naci Top, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν επικεφαλής του γραφείου του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu στην Ελλάδα.

Ο Furkan Naci Top σύμφωνα με το ethnos.gr, έπασχε από μία πολύ επιθετική μορφή καρκίνου, ενώ έδινε μάχη για τη ζωή του εδώ και αρκετούς μήνες χωρίς να εγκαταλείψει ποτέ την προσπάθεια να βγει νικητής. Τις τελευταίες εβδομάδες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.

Η είδηση του θανάτου του νεαρού δημοσιογράφου σκόρπiσε θλίψη στην δημοσιογραφική κοινότητα της χώρας καθώς ο Φουρκάν ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από τους Έλληνες συναδέλφους του

Απολάμβανε τον βαθύ σεβασμό των συναδέλφων του για τον τρόπο που χειριζόταν τα ευαίσθητα θέματα που προέκυπταν κατά καιρούς ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς το δημοσιογραφικό του έργο στόχευε πάντα στην ενίσχυση των σχέσεων Τουρκίας και Ελλάδας.

Στα λίγα χρόνια που έζησε στην Ελλάδα ως επικεφαλής του γραφείου του Anadolu στη χώρα μας κατάφερε να μάθει αρκετά καλά και την ελληνική γλώσσα. Υπήρξε φιλόδοξος χωρίς όμως ποτέ να κάνει εκπτώσεις στις ηθικές του αξίες, γεγονός που αναγνωριζόταν από όσους τον γνώριζαν. Ξεχώριζε για τη θετική του στάση απέναντι στη ζωή, την έμφυτη ευγένειά του και την εξαιρετική του αίσθηση του χιούμορ.

Συλλυπητήρια για τον απροσδόκητο θάνατο του Φουρκάν εξέδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου καθώς και ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαρνάκ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια