Κόσμος

Έξι χώρες ξεκίνησαν έρευνες για το σύνδρομο Καβασάκι - Τι συμβαίνει στη χώρα μας

«Ένοχος ο κορωνοϊός για τη νόσο Καβασάκι στα παιδιά», λένε όλο και περισσότεροι επιστήμονες - Ξεκίνησαν έρευνες σε ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία και Ισπανία

Έξι χώρες ξεκίνησαν κοινή έρευνα για την έξαρση της «μυστηριώδους» ασθένειας Καβασάκι που έχει πλήξει πολλά παιδιά στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, την ώρα που στη χώρα μας παρατηρήθηκαν ορισμένα μόνο κρούσματα το τελευταίο διάστημα, με τους γιατρούς να μην είναι βέβαιοι ότι σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το ethnos.gr, αν και η νόσος παρουσιάζονταν πολύ σπάνια, τους τελευταίους μήνες υπάρχει μεγάλη έξαρση στις ΗΠΑ αλλά και σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στις χώρες που παρουσίασαν πολλά κρούσματα από τον κορωνοϊό.

Επιστημονικές κοινότητες υπολογίζουν τα συνολικά κρούσματα σε μερικές χιλιάδες. Οι ειδικοί θεωρούν ότι αυτή η ασθένεια μπορεί να συνδέεται με το Covid-19 αλλά αυτό δεν έχει ακόμη αποδειχθεί ιατρικά.

Αρκετοί θάνατοι στη Μεγάλη Βρετανία

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, αρκετά παιδιά πέθαναν από τις επιπτώσεις της νόσου, επιβεβαίωσε ο υπουργός υγείας Matt Hancock νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελβετία και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν επίσης περιπτώσεις παιδιών που πάσχουν από αυτήν την ασθένεια.

Οι νέοι ασθενείς υπέφεραν συχνά από σοβαρά συμπτώματα στην κοιλιά, στο στομάχι και στο έντερο συνοδευόμενα από υψηλό πυρετό. Μερικοί είχαν επίσης προβλήματα με την καρδιά και τους πνεύμονες.

Ο λόγος που ορισμένοι ειδικοί αναζητούν την αιτία αυτής της νόσου στον κορωνοϊό, έχει να κάνει με το χρονοδιάγραμμα και το γεγονός ότι ορισμένα από τα παιδιά επίσης έδειξαν θετικό για τον ιό. Πολλά παιδιά είχαν πυρετούς, κοινό σύμπτωμα για το Covid-19. Υπάρχουν επομένως θεωρίες ότι αυτό μπορεί να είναι μια συνέπεια του κορωνοϊού στα παιδιά. Ωστόσο, ορισμένα παιδιά που έχουν αυτήν τη νέα ασθένεια, επίσης, εξέτασαν αρνητικά τον κορωνοϊό.

Στην Ελλάδα παρατηρήθηκαν ορισμένα κρούσματα το τελευταίο διάστημα αλλά οι γιατροί δεν είναι σε θέση να πουν με βεβαιότητα εάν σχετίζονται με τον covid-19 ή εάν τα κρούσματα στατιστικά είναι περισσότερα από προηγούμενες χρονιές.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια