Πότε υπήρξε το πρώτο κρούσμα στη Γαλλία - Αλλάζουν τα δεδομένα για τον ασθενή μηδέν

Κόσμος
Πότε υπήρξε το πρώτο κρούσμα στη Γαλλία - Αλλάζουν τα δεδομένα για τον ασθενή μηδέν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Γάλλοι έχουν γυρίσει πίσω τον χρόνο και ελέγχουν περιστατικά πνευμονίας ή γρίπης που θεωρούν ύποπτα για κρούσματα κορωνοϊού

Αλλάζουν όλα τα δεδομένα για τον ασθενή μηδέν στη Γαλλία. Σε νοσοκομείο της Αλσατίας κοντά στο πρώτο επίκεντρο του κορωνοϊού βρέθηκε κρούσμα από τις 16 Νοεμβρίου 2019!

Οι Γάλλοι έχουν γυρίσει πίσω τον χρόνο και ελέγχουν περιστατικά πνευμονίας ή γρίπης που θεωρούν ύποπτα για κρούσματα κορωνοϊού. Και ο χρόνος γύρισε αρκετά πίσω στις 16 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του νοσοκομείου Albert Schweitzer στην Κολμάρ στην Αλσατία, τον δρ. Michel Schmitt, υπάρχει η ένδειξη ότι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στις 16 Νοεμβρίου του 2019.

Η ημερομηνία αυτή πηγαίνει πολύ πιο πίσω από τον Δεκέμβριο του 2019 που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι είχαν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού και στην Ευρώπη. Μέχρι σήμερα ο ασθενής μηδέν στην Γαλλία ήταν ένας κάτοικος του Seine-Saint-Denis.

Ο γιατρός εξέτασε όλες τις ακτινογραφίες (2.456) που είχαν γίνει από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως τις 30 Απριλίου 2020 με όλα τα περιστατικά και δυο ακτινολόγοι ξεχώρισαν και ανέλυσαν τις ακτινογραφίες που θεώρησαν περιστατικά Covid ή συμβατά με Covid. Έτσι βρήκαν πιθανότατα την πρώτη περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού στις 16 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Δρ. Michel Schmitt, ο κορωνοϊός υπήρχε στην Αλσατία από τον Νοέμβριο και η διασπορά του έγινε μέσα από τις Χριστουγεννιάτικες αγορές και τους εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά. Έτσι, η Μιλούζ της Αλσατίας έγινε το πρώτο επίκεντρο του κορωνοϊού στην Γαλλία.

Πλέον, ο επικεφαλής του νοσοκομείου όπου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού το Νοέμβριο, πηγαίνει πιο βαθιά την έρευνα καθώς τον φετινό χειμώνα τα περιστατικά που θεωρήθηκαν γρίπη ή πνευμονία  ήταν αφύσικα υψηλά στην περιοχή τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.

Και σε πολλά από αυτά υπήρχαν συμπτώματα παρόμοια με αυτά του κορωνοϊού. Αφωνία, έλλειψη γεύσης και όσφρησης, μόνιμη κόπωση και χάσιμο βάρους. Και θεωρείται φυσικό να εκλήφθηκαν ως γρίπη καθώς δεν είχε γίνει ακόμα γνωστή η ύπαρξη του νέου κορωνοϊού από την Κίνα.

Προς το παρόν, το νοσοκομείο στην Κολμάρ δεν δίνει στην δημοσιότητα τα στοιχεία των ασθενών και όλοι όσοι θεωρούνται ύποπτα κρούσματα θα ενημερωθούν για να υποβληθούν σε νέες εξετάσεις. Και αυτές, ίσως οδηγήσουν στο ασφαλές συμπέρασμα αν τελικά είχαν νοσήσει με κορωνοϊό.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News