«Τον Ιανουάριο ίσως έτοιμο το εμβόλιο» - Αισιόδοξος ο Δρ Αντονι Φάουτσι

Κόσμος
«Τον Ιανουάριο ίσως έτοιμο το εμβόλιο» - Αισιόδοξος ο Δρ Αντονι Φάουτσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι εκίμησε ο γνωστός λοιμωξιολόγος

 Ελπίδες για την μάχη κατά του κορωνοϊού γεννά η ανάπτυξη εμβολίου με τον δρα Αντονι Φάουτσι να πιστεύει πως μπορεί να είναι έτοιμο μέχρι τον Ιανουάριο.

Ο Δρ Αντονι Φάουτσι θεωρεί ότι η παραπάνω ημερομηνία δεν αποτελεί υπεραισιόδοξη πρόβλεψη και ότι θα καταβληθεί κάθε ανθρώπινη δυνατή προσπάθεια να είναι διαθέσιμο ένα αποτελεσματικό εμβόλιο μέχρι τότε.

Ο Δρ Αντονι Φάουτσι ένας από τους κορυφαίους λοιμωξιολόγους των ΗΠΑ και διευθυντής του National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIH), δήλωσε την Πέμπτη ότι, «με σκοπό την επιτάχυνση της ανάπτυξης εμβολίου, θα προχωρήσουμε στην παραγωγή εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων μέχρι τον Ιανουάριο».

Επίσης τόνισε ότι «θέλουμε να κινηθούμε γρήγορα, αλλά παράλληλα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Η επιτάχυνση της διαδικασίας θα επιτευχθεί μέσω αύξησης της παραγωγής των εμβολίων που έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι αποτελεσματικά πριν ακόμα ολοκληρωθούν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών. Αυτός ο σχεδιασμός θα επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία για το εμβόλιο.

Ο Ιανουάριος αποτελεί την πιθανή ημερομηνία του πιο αισιόδοξου σεναρίου για το διάστημα των 12-18 μηνών που απαιτείται συνήθως για την ανάπτυξη εμβολίου», σύμφωνα με το iefimerida.gr .

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News