Κόσμος

Δανία: Μαθήματα εκτός της τάξης για τους μικρούς μαθητές

Η Δανία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που άνοιξε τα σχολεία της για τους μικρότερους μαθητές την 15η Απριλίου

Αψηφώντας το κρύο, η Μαρί Κάας Λάρσεν έβαλε σήμερα τους 10 μαθητές της, της πέμπτης δημοτικού, να κάνουν μάθημα στη μέση ενός πάρκου στην Κοπεγχάγη. Στο πρόγραμμα ήταν: αρχαίοι θεοί και δανέζικη γλώσσα.

Η Δανία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που άνοιξε τα σχολεία της για τους μικρότερους μαθητές την 15η Απριλίου. Όμως, εκτός της τήρησης των αποστάσεων και των κανόνων υγιεινής, τα μαθήματα πρέπει να γίνονται όσο το δυνατόν σε εξωτερικούς χώρους, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διασποράς του νέου κορωνοϊού.

«Είναι πολύ διαφορετικό από τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε συνήθως», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο η 32χρονη δασκάλα. «Δεν φοβάμαι ότι τα παιδιά δεν θα μάθουν αρκετά. Πιστεύω ότι μαθαίνουν πολλά με αυτού του είδους την εκπαίδευση».

Καθώς κάθονται περιμετρικά της δασκάλας τους, οι μαθητές δεν χάνουν ούτε μια λέξη από τις περιπέτειες του Ποσειδώνα προτού ζεσταθούν με λίγες ασκήσεις γυμναστικής.

Στο Nørrebro Park Skole, ένα δημόσιο σχολείο στο κέντρο της πρωτεύουσας της Δανίας, 450 μαθητές του δημοτικού, ηλικίας 6-11 ετών, επέστρεψαν στις τάξεις πριν από δύο εβδομάδες, έπειτα από κλείσιμο 5 εβδομάδων.

Στην αρχή της ημέρας, η είσοδος των μαθητών γίνεται με τρόπο που να μην επικρατεί συνωστισμός, ενώ προτού μπουν στις τάξεις, τα παιδιά πλένουν τα χέρια τους.

«Πιστεύω ότι σχεδόν όλοι πηγαίνουν αμέσως να πλύνουν τα χέρια τους χωρίς να τους πούμε να το κάνουν» αναφέρει η Κάας Λάρσεν.

«Μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο πλένουμε τα χέρια μας και όλα αυτά, διότι γίνονται για την προστασία μας» λέει ο Σίχαμ, ένας μαθητής.

Το θέμα της τήρησης των αποστάσεων είναι ίσως το δυσκολότερο για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που πρέπει να προσέχουν να μην τα προσεγγίζουν πολύ, εξηγεί η δασκάλα.

Η Δανία μετρά 9.206 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 443 θανάτους από τον νέο κορωνοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια