Κίνα: Ανοίγει ξανά τις πύλες της η Απαγορευμένη Πόλη, αφού έμεινε κλειστή για τρεις μήνες λόγω της πανδημίας

Κόσμος
Κίνα: Ανοίγει ξανά τις πύλες της η Απαγορευμένη Πόλη, αφού έμεινε κλειστή για τρεις μήνες λόγω της πανδημίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώην αυτοκρατορικό μέγαρο που έχει μετατραπεί σε μουσείο, κοντά την πλατεία Τιενανμέν, έκλεισε τις πύλες του στις 25 Ιανουαρίου

Η Απαγορευμένη Πόλη, το γνωστότερο αξιοθέατο του Πεκίνου, θα ξανανοίξει αυτήν την Παρασκευή, αφού παρέμεινε κλειστή για τρεις μήνες λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, μια ακόμη ένδειξη για την επιστροφή στην κανονικότητα στην Κίνα.

Το πρώην αυτοκρατορικό μέγαρο που έχει μετατραπεί σε μουσείο, κοντά την πλατεία Τιενανμέν, έκλεισε τις πύλες του στις 25 Ιανουαρίου, όταν οι αρχές διέταξαν να κλείσουν όλα τα τουριστικά αξιοθέατα και έθεσαν σε καραντίνα μια ολόκληρη επαρχία.

Η επαναλειτουργία του μουσείου θα γίνει σταδιακά, αφού αρχικά θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε 5.000 ανθρώπους σε καθημερινή βάση, αντί για 80.000 που ήταν οι επισκέπτες του πριν από την πανδημία. Οι επισκέπτες θα πρέπει να φορούν μάσκες και να δείχνουν το πιστοποιητικό υγείας στο κινητό τηλέφωνό τους που αποδεικνύει ότι δεν είναι φορείς του ιού. Επίσης, θα τηρούν απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου ο ένας από τον άλλον.

Στην είσοδο οι επισκέπτες θα θερμομετρούνται και όποιος έχει πυρετό ή βήχει δεν θα επιτρέπεται να προχωρά στο εσωτερικό.

Οι αρχές του Πεκίνου ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι τα μουσεία της πρωτεύουσας θα ξανανοίξουν σταδιακά από την 1η Μαΐου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News